Televizyon
31 Ara 2013 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:51

Uydu kanallarının yeni tuzağı: Yeşilçam filmleri!

Cine 5 çıktı, mertlik bozuldu! Daha öncesinde herkesin izlediği kanalda, program da aynıydı. İçerik azdı ama özenliydi. Kiralanabilir yayın platformları ile iyi içerik TV izlemek için para ödeyenlere ayrıldı.

Hayat Digiturk’ü, D-Smart’ı, Teledünya’sı, Tivibu’su olana güzel!

“Yok öyle bir dünya, taktırırım bir çanak anten, yüzlerce kanal seyrederim!” diyorsanız da fena halde yanılırsınız. Uydudan şifresiz (FTA) yayın yapan kanalların büyük çoğunluğu çöp!

Bazı uyanıklar da işin kolayını bulmuşlar, Apple iPhone, Samsung Galaxy S4 çakması cep telefonlarını, şeker kaynatmak suretiyle ürettikleri arı yüzü görmemiş balları bu kanallardan pazarlıyorlar, daha doğrusu sırf bunun için açılmış kanallar var!

Aynı kanallardan cinsel güç arttırıcı sözde “bitkisel” ürün pazarlaması da yapılıyor. Hepsinin içeriği sizi öldürebilecek kimyasallarla dolu…

Tv için en çok söylenen laftır; aptal kutusu derler ya. Bu uyanık girişimciler o kutuya bakan aptalları tavlamanın derdinde. Yaptıkları şey, sahte yemle balık tutmak.

Bir de, Balderesi'nin geveze abisi ise işi iyice abartmış; Türk kanalında Türkçe, Kürt kanalında Kürtçe pazarlıyor şekerden balını!

Şimdi, uydu kanalları üzerinden sahte ürün satan uyanıklar takımı yeni bir numara keşfetmiş;
Hepimizin sevdiği seyretmekten bıkmadığı bir Yeşilçam filmini veriyorlar yayına ama 5-10 dakika gösterip sonra pat diye kendi çığırtkan anonslarına geçiyorlar. Sonra yine film, yine reklam, yine film, yine reklam…

Sırf meraktan “Festival TV” adında bir kanalda yayınlanan Çiçek Abbas kaç saatte bitecek diye izledim. 3 saate yakın sürdü 79 dakikalık film!

Bu filmlerin yayın haklarını ödüyorlar mı bilmiyorum, ödüyorlarsa bile zaten son derece ucuz, seyirci de hala seviyor, daya gitsin!

Televizyonun geleceği en utanmaz nokta budur. Reklamlar bize hep yalan söyler ama bir de düpedüz sahte ürün satıp bunu da Yeşilçam hazinelerinin içine saklamak…

Bela okumak istemiyorum ama bazen çok zor!

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com