Gündem
12 Oca 2024 08:34 Son Güncelleme: 12 Oca 2024 10:03

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek kiracısıyla mahkemelik oldu!

Ünlü yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek İstanbul'un en işlek yerlerinden birisi olan Beyoğlu Cezayir sokakta bulunan dubleks dükkanını kiraya verdiği Arkeoloji Sanat Yayınları işletmecilerini mahkemeye verdi.

Ünlü yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek İstanbul'un en işlek yerlerinden birisi olan Beyoğlu Cezayir sokakta bulunan dubleks dükkanını kiraya verdiği Arkeoloji Sanat Yayınları işletmecilerini mahkemeye verdi. Beyoğlu'nda bulunan Cezayir sokaktaki dükkanına az kira aldığını belirten ünlü yönetmen avukatı aracılığıyla Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu. 2013 yılından beridir dükkanında Arkeoloji Sanat Yayınları isimli kitapçı işletmecilik yaparken, ilk girişte taraflar 2 bin 700 lira kira anlaşması yaptı.

BEYOĞLU'NUN EN İŞLEK CADDESİNDEKİ DÜKKANINA KİRA ARTIŞ TALEBİ

Aradan geçen 11 yıl sonra Ferzan Özpetek, kiracısına Noter aracılığıyla kiranın yeterli olmadığını bu nedenle artışa gittiklerini belirten ihtarname gönderdi.

İhtarname sonrası kiracı 8 bin 370 lira kira göndermeye başladı. Ancak ünlü yönetmen kira artışının adaletli olmadığını ifade ederek mahkeme yoluna gitti.

Mahkemeye sunulan dilekçede söz konusu kira artışının TEFE-ÜFE oranlarına göre az olduğu bu nedenle mahkemenin tespit yapılması istendi.

ÖNCE KENDİ ARAŞTIRDI

Dilekçenin devamında taşınmazın İstanbul'un en kıymetli ve gözde yerinde bulunduğuna dikkat çekilirken, dükkanının dubleks olduğu aynı zamanda en iyi malzemelerle dekorasyonu yapıldığı ifade edildi.

Ferzan Özpetek kendi yaptığı araştırmalarda aynı sokak üzerinde bulunan diğer dükkanların kira bedellerinin 15-20 bin lira arasında bulunduğu bu nedenle rayiç bedellere uygun yeni bir anlaşmanın sağlanması talep edildi.

BİLİRKİŞİ: DÜKKANIN DEĞERİ 24 BİN 500

Mahkemeye yapılan başvuru sonrası dosya bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi heyetinin yaptığı inceleme sonrası mahkemeye 16 sayfalık rapor sunuldu.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak haberine göre söz konusu raporda aynı sokakta bulunan emsal dükkanların kira bedellerinin net 19 bin 500, stopaj ile birlikte 24 bin 431 lira olduğu ifade edildi.

Rapor sonrası mahkeme ünlü yönetmenin dükkanın değeri hakkında karar verecek.