Gündem
28 Ara 2023 17:30 Son Güncelleme: 28 Ara 2023 17:41

Ünlü tiyatrocu Hacı Ali Konuk'tan Gazze şiiri! “Susma, Haykır!”

İsrail'in yaklaşık 3 aydır yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de ölen Filistinlilerin sayısı 20 bini aştı. 100'ü aşkın çocuğun hayatını kaybettiği saldırılara tepkilerse giderek artıyor. 

Ünlü tiyatro sanatçısı Hacı Ali Konuk Gazze'de yaşanan drama dikkat çekmek için "Susma, haykır" şiiri seslendirdi. "Duyuyorsunuz değil mi?, Gök kubbeyi hüzne boğan çığlıkların sesini. Sözlerin ve kelimelerin kıyafetsiz olduğu anlar vardır bu hayatta, bir annenin bir babanın evladını kollarında kaybetmesi gibi. Duyuyorsunuz değil mi? Gök kubbeyi hüzne boğan çığlıkların sesini. Duyuyorsunuz ama susuyorsunuz…" sözlerinin yer aldığı şiir büyük ilgi gördü.

Batılı ülkelerin Gazze'de özellikle çocuk ve sivilleri hedef alan saldırılara sessiz kalmasına tepki gösteren Hacı Ali Konuk yaşanan dramın bir an önce sona ermesi için zaman kaybetmeden harekete geçilmesi gerektiğini de kaydetti.

Haci Ali Konuk Kimdir?

Haccı Ali Konuk, 1 Mayıs 1969 tarihinde Erzurum’da dünyaya gelmiştir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi ile Levent Kırca Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi almıştır. Kameralar karşısına ilk kez 1995 yılında yayınlanan Çiçek Taksi dizisiyle geçen Hacı Ali Konuk; Seksenler dizisinde canlandırdığı Bekçi Bekir karakteriyle tanınmaktadır. Tatlı Hayat, Sırlar Dünyası, Hayat Bilgisi, Kampüsistan, Kurşun Yarası, Parmak İzi, Beşinci Boyut, Şifre, Arka Sokaklar, Cemile, Çocuklar Duymasın, Payitaht Abdülhamid, Şeytan Bunun Neresinde, Merdiven Baba, Chef, Firardayız, Aslan Parçam, Organik Aşk, Sorma Neden, Hayalimdeki Köy, Bahtsız Bedri gibi yapımlarda rol alan Hacı Ali Konuk, son olarak Ev Yapımı dizisinde rol almıştır. Çok sayıda tiyatro oyununda da rol alan Hacı Ali Konuk 6 Şubat depremine turne için gittiği Malatya'da yakalanmış ve şans eseri hayatta kalmıştı.