Televizyon
11 Haz 2013 14:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

ÜNLÜ TARİHÇİDEN ŞOK İDDİA! ATATÜRK'LE KONUŞMAMAK İÇİN DİŞLERİNİ SÖKTÜRDÜ!

TVNET'te Türkiye'nin Birikimi programına konuk olan tarihçi Mehmet Niyazi ilginç bir iddia ortaya attı.

TVNET Programlar Müdürü Veyis Ateş’in sorularını cevaplayan Niyazi, Anadolu’nun Türkler tarafından fethini anlatan ve yazan ilk Cumhuriyet dönemi akademisyeni olan Mükrimin Halil Yinanç’ın, Atatürk’ün istediği bir çalışmayı yapmamak için 16 dişini çektirdiğini iddia etti.

Veyis Ateş: Kitlelerin tanımadığı ama sizin “Deliler ve Dahiler” isimli kitabınızda yer verdiğiniz Mükrimin Halil Yinanç var, o kimdir?

Mehmet Niyazi: Türkiye’de 2 sıkıntı var. İlki bilgi sıkıntısı, ikincisi şahsiyet sıkıntısı. Aşırı iltifatlarla bu devlet başkanlarını şirazeden biraz da biz çıkartıyoruz.

(…)

Dolmabahçe’de Türk Tarih Kurumu’nun toplantıları oluyor. Mükrimin Bey genç bir doçent. Mustafa Kemal bu toplantıda ona, bütün insanlığın Türklerden geldiğini ispatlama görevi veriyor.

Dikkat edin, Türkiye ilginç bir memleket. İsmet İnönü Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Paşalık yapıyor, gün geliyor ortanın solundayım diyor. Sonra da bizim ilim adamlarımız başlıyor ortanın solunun faziletlerini anlatmaya… Çünkü Şef yol göstermiştir, ilim adamlarının görevi buna gerekçe bulmaktır.

Anlatacağım olay çok dramatik bir hadisedir.

Veyis Ateş: Mükrimin Halil Yinanç ne yapyor, herkesin Türk olduğu görevlendirmesi karşısında?

Mehmet Niyazi: Mustafa Kemal’e hayır demek çok zor, mümkün değil. Paşa’nın bu inancını da paylaşmıyor. İlme yalan söyletmek de haysiyetine dokunuyor. Dişçiye gidip “Kaç dişimi sökersen konuşamaz raporu verilir?” diye soruyor. Dişçi “16 tane çekersem konuşamazsın raporu alırsın” diyor. Mükrimin Bey’de “Çek o zaman” diyor. Dişçi de 16 dişi birden çekiyor.

Veyis Ateş: Siz gördünüz mü Mükrimin Bey’in bu halini?

Mehmet Niyazi: Evet, tabi ki.. Ben tanıyorum kendisini.