Gündem
11 Kas 2023 11:03 Son Güncelleme: 11 Kas 2023 21:10

Ünlü işletmenin sahibinden Atatürk ve silah arkadaşlarına ağır hakaretler!

Sosyal medyada 650 bin takipçisi olan Üçler Döner'in sahibi "Erzurumlu Hacı Dönerci" lakaplı şahıs, canlı yayında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için "Laikliği getiren köpekler yüzünden toprakları kaybettik" ifadelerini kullandı. Gözaltına alınan Atmaca emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Sosyal medya platformlarında çektiği abartılı yağ dökme videoları ile adından söz ettiren Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca, canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için ağır ifadeler kullandı.

"LAİKLİĞİ GETİREN KÖPEKLER TOPRAKLAR KAYBETTİ"
'Erzurumlu Hacı Dönerci' lakabını kullanan şahıs, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ima ederek "Osmanlı toprak kaybetmedi, laikliği getiren o köpekler topraklar kaybetti" ifadelerini kullandı.

 "SİZ LAİKLER İSRAİL'E GİDECEKSİNİZ"
Bu sırada birçok kullanıcının, Atatürk'ü hedef alan şahsa tepki mesajları gönderdiği görüldü. Kendisine tepki gösteren kullanıcılara ise "Siz laikler İsrail'e gideceksiniz" diyerek tehditte bulunan şahıs, birçok kişiyi canlı yayında engelledi ve bir süre sonra da yayını sonlandırdı.

Atmaca'ya sözleri nedeniyle takipçileri büyük tepki gösterdi.

GÖZALTINA ALINDI
Bunun üzerine Mustafa Atmaca, Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Atmaca´nın emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandığı ifade edildi

'CÜMLEM BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK’LE İLGİLİ DEĞİL'

Sözcü'de yer alan haber göre, Atatürk'e hakaret eden Erzurumlu fenomen dönerci Mustafa Atmaca adına işletmenin sosyal medya hesabından yapıldı. Açıklamada "Servis edilen videoda Atatürk ve Cumhuriyet'in kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır" iddiasına yer verilerek şunlar paylaşıldı:

"10 Kasım tarihinde esaslı içeriği kesilerek sosyal medyada servis edilen videoda Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi ve sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyet’in şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı.

Kaldı ki ülkemize laikliği getirenler tarihin hiçbir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatay’ımızı da Anavatana katmışlardır. Şahsıma ve işletmemize yönelik yürütülen bu haksız ve gerçek dışı provokasyonlara itibar edilmemesini beni tanıyan bütün dostlarıma ve kamuoyuna saygı ile arz ederim."