Gündem
05 Oca 2024 20:10 Son Güncelleme: 05 Oca 2024 20:45

Ümit Özdağ'dan yaylım ateşi: "İmamoğlu kutsalı olmayan bir siyasetçidir!"

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, GONG TV YouTube kanalında Nazlı Tansalıç'ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdağ, "İmamoğlu kutsalı olmayan bir siyasetçidir, CHP'deki Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, GONG TV YouTube kanalında Nazlı Tansalıç'ın sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Ümit Özdağ, "İmamoğlu kutsalı olmayan bir siyasetçidir, CHP'deki Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı. Ayrıca, İyi Parti içinde yaşanan gerginliklere de değinen Özdağ "Akşener sizin hata olarak gördüğünüz her şeyi bilerek yapıyor. Bu Meral Hanım'ın yeni siyaset dili" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı, ekonomik durumla ilgili; "2024 yılının ikinci 6 ayında radikal bir düşüş olmazsa bu seneyi bitiremeyiz" açıklamasını yaptı.

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"MERAL AKŞENER GİBİ KURNAZ BİR SİYASETÇİ HATA YAPMAZ"

Meral Akşener'i ben 1994 senesinden beri tanıyorum. Hatta 90'lı yıllarda Şehit Aileleri Derneği Başkanı'yken yakın bir mesaimiz de oldu. 2015 sonrasında MHP ile bir seçime girdik. Daha sonra İYİ Parti'nin kuruluş sürecini birlikte gerçekleştirdik. Meral Hanım 1994'ten bu yana siyasetin içinde kalmış nadir isimlerden biridir. Bunun kolay bir şey olduğunu düşünmeyin. Türk siyaseti insanı öğüten bir mekanizmadır. 94'ten beri bunun içerisinde aktif rol oynayan kişi kalmamıştır Akşener dışında. Bunu da 3 parti değiştirdikten sonra bir partinin genel başkanı olarak devam ettirmektedir. Özetle Meral Hanım siyaseti çok iyi bilir. Meral Hanım hata yapmaz. Bu yaptıklarını bilerek yapıyor. Bugün Meral Hanım sizin veya benim hata olarak gördüğümüz her şeyi bilerek yapıyor. Bu Meral Hanım'ın yeni tercihidir. Yoksa Meral Akşener kadar deneyimli ve kurnaz bir siyasetçinin böyle hatalar yapması mümkün olur mu? Hayır. Biz İYİ Parti ile ittifak yapmak istedik. Buna rağmen bu teklife dönmediler. Meral Hanım birebir görüşme talebimize cevap bile vermedi.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ HDP'Yİ SAF DIŞI BIRAKTI"

Sinan Oğan bizim adayımız olarak çıktı. Eğer ben aday olarak gitseydim Sinan Bey'de çıkacaktı. Bu da Türk milliyetçilerinin birleşmesinden doğan sinerjiyi öldürecekti. O sebeple biz geri adım attık. Sinan Bey'i destekledik. Bu sayede seçim ikinci tura kaldı. Bu sayede Türk milliyetçileri Türk siyasetinin belirleyicisi oldu. Bu sayede HDP siyasetin belirleyeci unsuru olmaktan çıktı. Biz üç hedef koymuştuk. 3 hedefi de gerçekleştirdik.

"CHP İNANDIRICI OLAMADI"

CHP seçim ikinci tura kalınca baktılar yapacak bir şeyleri yok. Tabi öncesinde bizimle temas dahi kurmadılar 6-7 gün. Bu dönemle 'biz de sığınmacıları yollayacağız' dediler. Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk görüşmemizde 'Bizde sığınmacıları yollayacağız diyorsunuz ama inandırıcı değilsiniz dedim. Eski İstanbul İl Başkanınız Canan hanım Türk milliyetçiliği yapacağım diye eline Gökbayrak alıp yola çıkıyor.' dedim. Bu inandırıcı olmaktan uzak. 'Kemal bey güldü haklısınız' dedi.

"BİZE IRKÇI DİYENLER VATAN HAİNİDİR"

Bize ırkçı diyenler ya stratejik salaklardır ya da vatan hainleridir. Bunun dışında hiçbir yolu yok. Bizi Müslüman olmamakla suçluyorlar. Kim suçluyor? AKP. Biz Allah'a şükür olsun son 20 yılda Müslüman olmadık. Biz bin seneden beri Müslümanız. Üstelik bizim partimiz AK Parti'den farklı olarak Washington ve Brüksel'de kurulmadı. Biz Anıtkabir'e gittik. Oradan Hoca Ahmet Yesevi'nin Türkistan'daki türbesine gittik. Oradan aldığımız toprağı da Hacı Bektaş Veli'ye getirdik. Haçlı Orduları İslam'a AK Parti kadar zarar vermedi. Deist ve ateist oranlarına bakın. İmam hatip liselerinden deist ve ateist çıkıyor.

"MHP TÜRKEŞ'İN MHP'Sİ DEĞİL"

MHP hiçbir zaman Alparslan Türkeş'in bıraktığı MHP değil. CHP Atatürk'ün CHP'si değil MHP'de Türkeş'in MHP'si değil.

"İMAMOĞLU İKİNCİ ERDOĞAN'DIR"

İstanbul'un en büyük iki sorunu var. Birisi sığınmacı ve kaçaklar diğeri deprem. İstanbul Taksim'de günün herhangi bir saatinde yürüyecek kadar kendinizi güvende hissetmiyorsunuz. Zafer'in yönettiği İstanbul'da siz gece 10.00'da değil gece yarısı 03.00'te bile güvende yürüyebileceksiniz. İmamoğlu bizim için CHP'deki Erdoğan'dır. İmamoğlu kutsalı olmayan bir siyasetçidir. İmamoğlu ile ilgili konuşmaya hiç gerek yok. İmamoğlu'nu ikinci Recep Tayyip Erdoğan olarak görüyorum.