Gündem
29 Ağu 2023 13:19 Son Güncelleme: 29 Ağu 2023 13:21

Ümit Özdağ'dan İbrahim Karagül'e terör örgütü yanıtı: "Küçük Stalin ve Hitler'cik"

Gazeteci İbrahim Karagül sosyal medya hesabından Ümit Özdağ ve partisini hedef alan bir paylaşımda bulundu. Özdağ da Karagül'e sert yanıt verdi.

Gazeteci İbrahim Karagül sosyal medya hesabı X'ten (Twitter) Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı ve partisini hedef alan bir paylaşımda bulundu. Özdağ da sosyal medya hesabı X'ten Karagül'e sert bir yanıt verdi. 

Özdağ ve Zafer Partisi için "'Terör örgütü' tanımı üzerinde ciddi ciddi düşünülmeli" diyen Karagül, "Ve mesele bir “iç güvenlik sorunu” olarak ele alınmalı. Bu iş siyasi parti meselesi olmaktan çoktan çıktı" ifadelerini kullandı. 

Karagül'ün X'ten yaptığı paylaşımın tamamı şöyle: 

"Ümit Özdağ sokak mafyası mı kurdu? Çeteler oluşturulmuş. Sokakta tipini beğenmedikleri herkese saldırıyorlar. Bir organize iş var. İşin siyasi yönü var, ırkçılık. İşin şiddet yönü var, sokak saldırıları. İşin örgütlenme yönü var, ülke genelinde çeteler oluşturulması. E ama bu unsurlar birleştiğinde iş, teknik anlamda 'terör' olarak tanımlanıyor. Organizasyon da 'terör örgütü' olarak...  Çünkü terör tanımının bütün unsurları oluşuyor. İster ülke güvenliğini esas alın, ister hukuki tanımları, bu her ülkede böyledir.  Bence Ümit Özdağ ve partisi için siyasi kamuflaj kaldırılıp yeni bir tanımlama yapılmalı. 'Terör örgütü' tanımı üzerinde ciddi ciddi düşünülmeli. Ve mesele bir 'iç güvenlik sorunu' olarak ele alınmalı. Bu iş siyasi parti meselesi olmaktan çoktan çıktı."

"SENİNLE MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ"

Karagül'e "Ruhunun derinliklerinde küçük Stalin ve Hitler’cikler yatıyor" diye karşılık veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaşımı ise şöyle: 

"AK Parti propagandisti vatansatar-mili kimliksiz İbrahim Karagül, Zafer Partisi’nin Türk vatanının işgaline karşı tavizsiz direnişi, para karşılığında vatandaşlık satılmasına, sığınmacı ve kaçakların milyonlarcasının ülkemizi işgal etmesine karşı çıkışı karşısında Zafer Partisi’nin terörist örgüt ilan edilmesini istemiş. Aslında hepiminizi. Ruhunun derinliklerinde küçük Stalin ve Hitler’cikler yatıyor. Seninle mahkemede hesaplaşacağız. Vatanımızı ve ailemizi savunacağız."