Gündem
12 Mar 2011 17:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

UKRAYNA BAŞBAKANI HÜRREM SULTAN'I İSTEDİ!

Başkent Kiev'de İhlas Haber Ajansı'na özel röportaj veren Azarov:" Türkiye'de yapılan diziyi de Ukrayna'da da yayınlamak isteriz" dedi.

Başkent Kiev’de İhlas Haber Ajansı’na röportaj veren Azarov, "Türkiye ve Ukrayna aynı denizi paylaşan, ilişkileri yüzyıllar öncesine dayanan iki komşu ülke. Ekonomimizi güçlendirecek bir dizi reform ve modernizasyon yapıyoruz. On yıldır bu reformlarda çok başarılı olan Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Çünkü Türk halkının başarılarını hayranlıkla izliyoruz" dedi. Türkiye’nin, hızlı bir şekilde dünyadaki lider ülkeler arasına katılmasını memnuniyetle takip ettiklerini ifade eden Mykola Azarov, dinamik bir şekilde gelişen ve kalkınan bir ülke ile işbirliği yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

MUHTEŞEM YÜZYIL’I BİZ DE YAYINLAMAK İSTERİZ

Hürrem Sultan’ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl isimli dizinin Türkiye’de izlenme rekorları kırması konusuna da değinen Azarov, "Yaklaşık 10 yıl önce Hürrem Sultan’ın hayatını anlatan bir film Ukrayna’da da yapıldı ve Ukrayna halkı da bu filmi ilgiyle izledi. Türkiye’de yapılan diziyi de Ukrayna’da memnuniyetle yayınlamak isteriz" dedi.

14-15 Mart tarihlerinde yapılacak Değişim Liderleri Zirvesi’ne katılmak üzere Türkiye’ye geleceğini belirten Mykola Azarov, "Bu, benim ülkenize yapacağım ilk ziyaret ve Türkiye’yi çok merak ediyorum. Çok köklü tarihi geçmişe sahip büyük bir ülke. Üstelik yakın komşularımızdan biri ve hızla gelişen kalkınan bir ülkeyi gözlerimle görmek istiyorum" şeklinde konuştu.