Gündem
17 Ara 2023 21:08 Son Güncelleme: 17 Ara 2023 22:35

Uğur Dündar Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a sahip çıktı! "Kötü düşünen kötüdür"

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularına verdiği yanıtlar büyük tepki çekmişti. Gazeteci Uğur Dündar, eleştirilerin hedefi olan Erkan'a sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla sahip çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan,  Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlamıştı. İstanbul'daki yüksek kiralardan yakınan Erkan, İstanbul'da kiraların çok yüksek olduğunu, ev bulamadığını ve annesine taşındığını söylemişti. Hakan’ın kiralara yönelik sorusuna “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” cevabını vermişti.

“10 İNSANIN BİR EVİ OLMALI”

Kira sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Erkan, "Kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" diye konuşmuştu. Erkan'ın bu sözleri büyük tepkilere neden olmuştu.

UĞUR DÜNDAR SAHİP ÇIKTI

Ünlü gazeteci Uğur Dündar yaptığı açıklamalarla tepki çeken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'a sahip çıktı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Uğur Dündar, "Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan için yazılıp çizilenleri gördükçe "Kötü düşünen kötüdür" diyen Konfüçyüs'e bir kez daha hak veriyorum.

Halbuki -benim yaptığım gibi- biraz araştırsalar, onun her yıl ABD'de milyonlarca dolar kazandığını, sadece yönetim kurulu toplantılarından bir milyon dolar huzur hakkı aldığını görecekler.

Anne ve babasının her sabah 08.00'de 14 aylık bebeğini emzirebilmesi için onunla birlikte
Merkez Bankası'na gittiklerini, gece 02.00'lere kadar orada kaldıklarını öğrenecekler.
Bu gidiş gelişler sırasında bebeğin menenjit aşısına tepki olarak 5 gün boyunca ve yüksek ateş ve ishalle mücadele ettiğini, ama bu süreçte annenin görevini hiç aksatmadığını bilecekler.Birçok değerimiz yurt dışına gitmek için yarışırlarken, Gaye Hanımın, kendisini yetiştiren vatanına olan aşkı nedeniyle ve borcunu ödemek için geldiğini anlayacaklar.
Ne kendisinin ne de ailesinin verilemeyecek hiçbir hesapları olmadığını fark edecekler.
Ve onu tanıdıklarında, h akkında tamamen önyargıyla kötü düşündüklerini görüp, -eğer insanlıklarına tamamen veda etmedilerse- üzülecekler!..

Ve belki de "Biz zor yetişen değerlerimize sahip çıkmak yerine neden hep harcıyoruz?" diye düşünecekler...

Bunları cesaretle yazdığım için beni linç edeceklere not: Gaye Erkan ve ailesiyle en ufak bir yakınlığım yok. Erkan ailesi bireyleriyle hiç yan yana gelmedim. Bu satırları vicdanımın sesini dinleyerek kaleme aldım." ifadelerini kullandı.