Teknoloji
03 Tem 2023 09:28 Son Güncelleme: 03 Tem 2023 09:33

Twitter’ın sınırlaması ‘Bluesky’ı çökertti

Elon Musk’ın Twitter’a getirdiği sınırlama sonrası kullanıcılar Bluesky uygulamasına yöneldi. Ancak Twitter’a rakip platformda kayıtlar geçici olarak durduruldu.

Elon Musk’ın Twitter’da yaptığı değişiklik tüm kullanıcılardan epey tepki topladı. Bunun üzerine pek çok kişi Twitter alternatifi Bluesky’a yöneldi. Ancak bu uygulamada da aksilikler yaşanmaya başladı.

Twitter’dan ayrılıp alternatif olarak Bluesky uygulamasına geçiş yapmak isteyenler, kayıt sırasında bazı problemlerle karşılaşmaya başladı. The Verge’ün haberine göre Bluesky, geçici olarak kayıtları durdurdu.

BLUESKY KAYITLARI GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Bluesky, yeni kullanıcı akını nedeniyle 1 Temmuz 2023'te yeni kullanıcı kaydetmeyi geçici olarak durdurdu.

Platform, "kayıtlarda bir artış yaşadığını" ve "kapasiteyi artırmak için çalıştığını" duyurdu. Kayıtların yeniden ne zaman başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

 

Twitter’ı terk eden kullanıcılar akın akın Bluesky’a yöneldiği için sunucularda problemler olmaya başladı. Kayıtlar bu nedenle durduruldu. Peki Bluesky nedir?

 

Bluesky, Twitter'ın merkezi olmayan sosyal medya platformu oluşturma projesi olarak karşımıza çıktı.

Proje, 2019 yılında Twitter CEO'su Jack Dorsey tarafından duyuruldu ve o zamandan beri geliştirilmeye devam ediyor. Bluesky'nin amacı, sosyal medyayı daha açık, adil ve demokratik bir hale getirmek için farklı protokoller ve standartlar kullanarak bir ağ oluşturmaktır.

 Bu platform, kullanıcıların kendi içeriklerini, kimliklerini ve topluluklarını kontrol etmelerine olanak tanıyor ve aynı zamanda platformlara karşı sorumluluk ve şeffaflık sağlıyor. Bluesky, mevcut sosyal medya platformlarıyla uyumlu olacak ve yeni olanaklar sunacak bir ekosistem oluşturmayı da hedefliyor.