Gündem
08 Şub 2013 12:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

TWİTTER'DA TT OLMANIN BEDELİ 15 BİN DOLAR!

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya kuruluşları arasında yer alan Twitter'da gün boyunca trending topic olarak kalmanın bedeli 15 bin dolar.

Dünya genelinde 465 milyon, Türkiye’de ise 7.2 milyon üyesi bulunan Twitter, dijital reklam pastasından daha çok pay almayı hedefliyor.  Türkiye’de resmi reklam satış ortağı olarak Genart Medya ile anlaşan Twitter,  ‘Promoted Products’ (reklam destekli twit) ürünlerini satışa sunacak. Genart Medya, aracılığıyla reklam veren firmalar, ürün ve hizmetlerini Twitter kullanıcılarına duyurabilecek. Genart Medya, Türkiye’de Twitter’ın reklam ürünlerini sunan tek firma olarak faaliyet gösterecek.
Genart Medya’nın Kurucu Ortağı Burak Yılmaz, ‘Promoted products’ kapsamında twitter için 3 farklı ürünleri olduğunu belirtti. Yılmaz ürünlerini şöyle anlattı: “Promoted Trends (sponsorlu trendler), Promoted Tweets (sponsorli tweetler) ve Promoted Account (sponsorlu hesaplar). Buna göre reklam amaçlı tweet ve hesap için minimum 10 bin dolar, reklam amaçlı ‘trending topic’ trend konusu olmak için ise minimum
15 bin dolar ödemek gerekiyor. Yani ürününüzün reklamını yapmak için twitter’dan faydalanmak istiyorsanız, ödemeniz gereken rakam minimum 10 bin dolar. Gün boyunca markanızın twitter’ın en çok konuşulanları ‘Trending Topic’ listesinin başında yer almasını istiyorsanız da en az 15 bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor.