Gündem
21 Haz 2010 17:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

TWITTER'DA İLHAN SELÇUK HÜZNÜ! KİMLER NE YAZDI?

Mini blog sitesi Twitter'da İlhan Selçuk'un ölümünün ardından çok sayısa kullanıcı mesajları ile Selçuk'u andı.

85 yaşındaki Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, bugün hayara gözlerini yumdu. Selçuk'un ardından sevenleri ve onu eleştirenler çeşitli mecralardan çok sayıda şey söyledi. Twitter da bunlardan biri.

 İşte Selçuk'un ölümünden sonra medya  dünyasından  isimlerin yazdığı twitlerden bir kısmı.

CNN Türk'te 5N1K Programını hazırlayıp sunan Cüneyt Özdemir:  "SON  DAKİKA  İlhan Selçuk hayatını kaybetmiş.(CNNTÜRK)"

 Taraf yazarı Hilal Kaplan hasiralti  nicki ile  yazdığı  mesajda şöyle dedi:
"İlhan Selçuk ölmüş. Işıklar içinde yatsın."

Akşam yazarı Oray Eğin önce "Erhan Göksel, Türkan Saylan, İlhan Selçuk. Ergenekon'un ölümlerini hızlandırdığı aydınlarımız." yazdı ardından da şöyle bir mesaj daha yolladı:

"İlhan Selçuk ölüme direniyordu, "AKP'nin gidişini görsem en azından" diyordu, son arzusu gerçekleşemeden veda etti, cenazesini dolduralım."

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise önce "ilhan selçuk bir tarihti..." şeklinde bir mesaj yazdı. Ardından da yarınki yazısının konusunu çoğu zaman yaptığı gibi Twitter'dan duyurdu:  "ilhan selçuk'la ilk ve tek buluşmamın fotoğraflı öyküsü..." yarın hürriyet'te."

"İlhan selcuk vefat etti. Cumhuriyet'te bir donem bitti" yazan Fuat Uğur, ardından şu iki mesajı yolladı:

"Cumhuriyet içinde 1980 öncesi yapılan en büyük tartışma şuydu:Faşistler mi diyelim, ülkücü komandolar mı?80'e 6 ay kala "faşistler" dendi."

"80 öncesinde faşistler/ülkücü komandolar ikileminde İlhan selçuk oyu 2.den yanaydı.Ama 68 kuşağı abla ve abileri bastırdı "faşistler"dendi"