Gündem
11 Haz 2014 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:17

Twitter çok kızdı, başörtülü kızlar partisi iptal edildi!

Özellikle başörtülü genç kızların son yıllardaki favori dergisi Ala'nın düzenlediği parti, tepkiler nedeniyle iptal edildi.

İslami moda dergisi sloganıyla yola çıkan Ala Dergisi'nin düzenlediği "Tarihteki En Büyük Kızlar Partisi" gelen tepkiler üzerine iptal edildi. 

Asena'nın da sahne alacağı duyurulan partinin bilet ücreti ise kişibaşı 250 lira, 6 kişilik bölümler içinse 3000 TL olarak belirlenmişti.  5 yıldızlı otelde düzenlenecek partide ayrıca ödüllü kapak kızı yarışması düzenleneceği duyurulmuştu.

Ala Dergisi'nin 5 yıldızlı otelde düzenleyeceğini duyurduğu "kızlar partisi" gelen tepkiler üzerine iptal edildi. Özellikle sosyal medyada büyük tartışmalar yaşandı. Asena'nın dışında burcu güneş'in de sahne alacağı partide ayrıca 5 bin lira ödüllü kapak kızı yarışması düzenleneceği duyurulmuştu.

Partinin iptal edilmesinin ardından Ala Dergisi İmtiyaz Sahibi Gülsüm Çiçekçi, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Partiyle ilgili tehditler aldıklarını, editörlerin büyük baskı altında olduğunu söyleyen Çiçekçi, dergi editörlerinin çekindiklerini, sosyal medya üzerinden kendilerine oldukça ağır küfürler edildiğini iddia etti.

Partide içki olmadığı için 250 TL'lik bilet fiyatının oldukça makbul olduğunu da ileri süren Çiçekçi, "Ala Fashion Party, çok da büyütülecek bir konu değildi" dedi. Çiçekçi şunları anlattı:

"Editörlerimiz sürekli böyle partiler olduğunu, kızların bir araya geldiğini, kadınlar matinesi gibi kendi aralarında eğlenceler düzenlendiğini, ama profesyonel bir sanatçı gelmediğini düşündüler. Editörlerimize okurlardan da böyle bir talep geldi. Tepki en korkunç tepkiydi. Kadınlar matinesi her zaman yapılır. Anadolu'da da vardır. Bir dansöz yoktur ama kadınlardan biri çok güzel oynuyordur. Çıkar oynar. Biz de dedik ki eğer bizden böyle bir program istiyorsanız yapalım. İçinde dansçı da olsun istiyorsanız Asena olsun. Kimi dinlemeyi çok seviyorsunuz? Burcu Güneş'i istiyoruz. Otel ayarlandı. Kadın servis elemanları bulundu."




SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU

Ala Dergisi'nin "Âlâ Fashion Party" afişi sosyal medyada büyük tepki topladı. Derginin editörleri mesaj yağmuruna tutulurken, partinin iptal edilmesi istendi. İşte twitter'daki o mesajlar;