Televizyon
27 Haz 2023 11:44 Son Güncelleme: 27 Haz 2023 12:03

TV dünyasından Fatih Portakal’a tepki! “Sizin diksiyonunuz da yıllardır bir türlü düzelemedi”

Sözcü TV'nin Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, bir haberi anlatan muhabirin ses ve tarzını beğenmediğini belirterek izleyicilerden özür diledi. Ancak bu tavır, TV sektöründe tepki topladı.

Fatih Portakal'ın sunumuyla Sözcü TV'de Ana Haber programı yayınlandı. Portakal, haber anlatımını beğenmediği "dış sesçi"yi canlı yayında eleştirdi.

Memnuniyetsizliğini yükselten bir ses tonuyla ifade eden Portakal, şu şekilde konuştu: "Nasıl, dış sesini beğendiniz mi, he? Beğendiniz mi? Ben beğenmedim. Bu haberin her detayından ben sorumluyum çünkü adımı bu haber bültenine koydum. Ben sizin karşınızdayım. Bu yüzden aynı özveriyi, duyarlılığı haberin içeriğinde ve seslendirilmesinde görmek istiyorum. Çünkü bu haber bana ait. Montajından seslendirmesine kadar her şey benim sorumluluğumda. Maalesef bu sorumluluğu üzerime alıyorum. Bu dış sesçi için sizden özür diliyorum."

Bu görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve Portakal'ın bu tavrı birçok gazeteci ve sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı.

NTV'nin tanıtımlarını seslendiren Süha Çalkıvik, Fatih Portakal'a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Haber bülteninizde etik dışı bir tutumla dış sesinizi azarladınız, ama sizin diksiyonunuz yıllardır bir türlü düzelmedi! Nazilli'de çok sevdiğim bir pideci dostum vardır, onun şivesiyle haber sunuyorsunuz. Size kimse bir şey diyemiyor, çünkü TV eleştirmeni yok bu ülkede," dedi.

Gazeteci Serkan Korkmaz ise, "Madem her şeyden siz sorumlusunuz ve özür diliyorsunuz, o zaman EN ÇOK seslendirmeyi yapan kişiden özür dilemelisiniz. Hem küçük düşürdünüz, hem de bu durumun en büyük sebebi sizsiniz," şeklinde tepkisini dile getirdi.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk de Fatih Portakal'a tepki gösterdi. Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eğer rahatsız olduğunuz haber bültenini izleseydiniz keşke. 'Adımı bu bültenin içinde veriyorum' diyorsunuz, ama yayınlanan haberi bile bilmiyorsunuz demek ki yeterince özverili çalışmıyormuşsunuz siz de. Ekran önü hava cıvaaaa. Haberi okuyan kızcağızz da ağlıyordur şimdi günah ya.” eleştirisinde bulundu.