Gündem
04 Tem 2012 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:52

TUTUKLU PAŞALAR YILDIRIM'I MARŞLA ADLİYEDEN UĞURLADI!

Poyrazköy davası sanığı askerler Aziz Yıldırım'ı adliyeden Fenerbahçe Marşı'yla uğurladı.

Paşalar Fenerbahçe marşıyla uğurladı Şike soruşturmasında tahliye edilen Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, kararın ardından Metris’e götürülmeden önce adliyenin eksi 7. katındaki nezarethanede Poyrazköy davasında tutuklu askerlerle karşılaştı. Askerler, Yıldırım’ın tahliye kararını Fenerbahçe marşı söyleyerek kutladı.

EKSİ 7. KATTAN MARŞLARLA UĞURLANDI
Futbolda şike davasının önceki günkü duruşmasında tahliye edilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Metris Cezaevi’ne götürülmeden önce Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin eksi 7. katında bulunan nezarethane bölümünde Poyrazköy sanığı askerlerle karşılaştığı ve askerlerin tahliye kararını Fenerbahçe marşı söyleyerek kutladıkları ortaya çıktı. Aziz Yıldırım’ın ise askerlere yumruğunu kaldırarak, “Mücadelemiz şimdi başlıyor” dediği öğrenildi. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin en geniş duruşma salonuna sahip olan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonunda 2 Temmuz günü kamuoyunun yakından takip ettiği 2 önemli dava görüldü. Sabah saatlerinde görülen “futbolda şike” davasında 1 yılın sonunda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Yusuf Turanlı ve İlhan Ekşioğlu’nun tahliyesine karar verildi. Edinilen bilgiye göre, bu sırada kendi davalarının görülmesi için şike davasının bitmesini eksi 7. kattaki nezarethane bölümünde bekleyen Poyrazköy sanığı tutuklu emekli ve muvazzaf askerlere de tahliye haberi ulaştı.

MÜCADELEMİZ ŞİMDİ BAŞLIYOR
Cezaevine dönmek için tekrar eksi 7. katına indirilen şike davası sanıklarından Yıldırım, bu sırada aralarında Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Deniz Cora ve Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar’ın da aralarında bulunduğu tutuklu muvazzaf ve emekli askerlerle karşılaştı. Askerler uzaktan gördükleri Aziz Yıldırım’a el sallayarak, “Mazinde bir tarih yatar. Yaşa Fenerbahçe” diyerek Fenerbahçe marşını söyledi ve Yıldırım’ı tebrik etti. Yıldırım ise uzaktan selamladığı askerlere yumruğunu kaldırarak, “Mücadelemiz şimdi başlıyor” diye karşılık verdi.

 POYRAZKÖY TUTUKLUSU ASKERLER
Bir kısmı Balyoz davası nedeniyle tutuklu bulunan ve Yıldırım’ı tebrik eden Poyrazköy davası sanıkları ise şunlar: Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Deniz Cora, Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar, Tuğamiral Levent Görgeç, Albay Ercan Kireçtepe, Albay Ali Türşen, Binbaşı Eren Günay, Binbaşı Erme Onat, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütcü, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş.