Gündem
14 Ara 2023 13:22 Son Güncelleme: 14 Ara 2023 13:25

Türkiye’de mesai saatleri kısalacak mı? 3 farklı model konuşuluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma süresini kısaltacak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma süresini kısaltacak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Özellikle son dönemde İsveç vb Avrupa ülkelerinde çalışma süreleri kısaltılmış ve haftalık çalışma süresi 4 güne çekilmişti.

Özellikle pandemi sürecinden sonra Türkiye’de de kısa çalışma, evden çalışma gibi durumlarda artışlar görülmüştü. İşveren maliyeti dikkate alındığında bazı meslek gruplarında çalışanların evden faaliyet göstermesi bazı avantajlar sağlayabiliyor. Peki Türkiye’de çalışma süreleri kısalabilir mi?

‘3 ÇALIŞMA MODELİ ÜZERİNDE DURULUYOR’

Milliyet'in haberine göre; Konuyla ilgili merak edilenleri açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma sürelerine ilişkin bir çalışması olduğunu biliyoruz. Bu eski Bakan Vedat Bilgin zamanında da zaten kendisi tarafından söylenilen bir şeydi.

Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma sürelerine ilişkin bir çalışması olduğunu biliyoruz. Bu eski Bakan Vedat Bilgin zamanında da zaten kendisi tarafından söylenilen bir şeydi.

Hizmet sektöründe olanlar, uzaktan çalışabilenler, internetin olduğu herhangi bir yerde çalışanlar işlerini kendileri yapabiliyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yolun ciddi bir zaman maliyeti yaratmasından dolayı buralarda uzaktan çalışma pandemiden sonra devam etti.