Gündem
01 Ara 2011 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

TÜRKİYE GAZETESİ ULUSLARARASI KALİTE ÖDÜLLERİ'NDE "ALTIN TAÇ" GİYDİ

İhlas Gazetecilik AŞ, Business Initiative Directions tarafından toplam kalite yönetimi modeli kriterleri kapsamında altın kategoride ödüle layık görüldü.

İhlas Gazetecilik A.Ş.’nin toplam kalite ve kurumsal yönetim ilkelerine uyum konusunda gösterdiği gelişme uluslararası bir ödülle taçlandı. Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödüllerine ‘Altın’ kategorisinde lâyık görülen İhlas Gazetecilik’in ‘Kalite Tacı’nı, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Londra’da düzenlenen bir törenle aldı.
Guoman Tower’da düzenlenen törende ‘Altın Kalite Tacı’nı Nuh Albayrak’a veren BID Başkanı Jose E. Prieto, İhlas Gazetecilik’in toplam kalite ve kurumsal yönetim ilkelerini uygulamada gösterdiği başarı ve sürdürülebilir rekabet ile iş süreçlerinin iyileştirilmesindeki ekip çalışması sayesinde bu ödüle layık görüldüğünü söyledi. ‘Altın’, ‘Platin’ ve ‘Elmas’ olarak 3 kategoride verilen ödüllerin bu yılki temasının iş süreçlerinin geliştirilmesi ile sürdürülebilir rekabet olduğunu dile getiren Prieto, 46 ülkeden şirketlere verilen ödülün küresel ekonominin genişlemesi için bir taahhüt olduğuna dikkati çekti.

ALBAYRAK: ÖDÜL İTİCİ GÜÇ OLACAK

Ödül töreninde konuşan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da
“4 yıldır gazetemizi, yeniden güçlendirme, sürdürülebilir rekabet ve kurumsal yönetim yeteneklerini geliştirmek için gösterdiğimiz gayretin, başarının bizden bağımsız ve habersiz olarak uluslararası bir platformda tescil edilmesi bizi çok mutlu etti. Aldığımız ödülün bu bakımdan bizim için çok büyük önemi var” dedi.
Bütün mesai arkadaşları adına Londra’ya geldiğini dile getiren Albayrak, şöyle devam etti: “Bu ödülü, doğru yolda olduğumuzun teyidi olarak değerlendiriyoruz. Amatör ruh taşıyan bir ekibiz. Bu ödül bizim için yeni bir güç anlamına geliyor. Kendilerine minnettar olduğum mesai arkadaşlarımın tamamı, bu ödülle tekrar heyecanlanacaklar. Yeni, itici bir güçle, yeni bir heyecanla çok daha güzel sonuçlara ulaşacağımızı düşünüyorum.” İhlas Gazetecilik A.Ş.
’yi 2010 yılında halka açtıklarını belirten Albayrak, halka arzı yaparken hedeflerinin kalite ve rekabet gücünün artırılması, kurumsal yönetim ilkelerinin yerleştirilmesi ve şeffaflık olduğunu vurguladı.

İŞ DÜNYASI İNGİLTERE’DE BULUŞTU

Uluslararası Kalite Toplantısının ardından gala yemeğinde, İhlas Gazetecilik
’in yanı sıra, ABD’den Malezya’ya 46 ülkeden şirketler 3 değişik kategoride ödül aldı. Törene uluslararası iş âleminden ve diplomatik misyondan 300 seçkin davetli katıldı. İhlas Gazetecilik’i aldığı ödülden dolayı tebrik eden davetliler, Avrupa ve ABD ekonomik daralma tehditiyle karşı karşıyayken, Türkiye’nin parlak büyüme ve sağlam ekonomisiyle yükselen bir yıldız olduğuna dikkat çektiler.

BID BAŞKANI PRIETO: Ödül verilecek şirketleri titizlikle tespit ediyoruz

Business Initiative Directions (BID) Başkanı Jose E. Prieto, ödül töreninde yaptığı konuşmada 11 yıldır birçok ülkede, kendi alanlarında kalite ve rekabet güçlerini iyileştiren şirketleri izlediklerini ve küresel iş dünyasına katkı sağlayan şirketleri tespit ederek, ödüllendirdiklerini söyledi. Prieto, BID’nin bu şirketlerin belirlenmesi ve seçimi için titiz, aynı zamanda detaylı bir çalışma yaptığını, değişik ülkelerin iş liderlerinden oluşan seçici kurulun belirlediği şirketlerin ödüle layık görüldüğünü belirtti. Küresel ekonominin zor bir dönemden geçtiğini de kaydeden BID Başkanı Jose E. Prieto, toplam kalite ve sürdürebilir rekabetin özellikle bu tür riskli dönemlerde daha fazla önem kazandığına vurgu yaptı.

TÜRKİYE GAZETESİ 41 YILDIR YAYINDA

BID Uluslarası Altın Kalite Tacı’nı alan İhlas Gazetecilik A.Ş., 80 milyon TL olan sermayesinin yüzde 33’ünü 2010 yılında halka arz etti. 41 yıldır yayın hayatında olan Türkiye Gazetesi’nin de yayıncısı olan İhlas Gazetecilik A.Ş. 2010 yılında Kurumsal Yönetim İlkelerini uygulamaya başlayarak Kurumsal Yönetim Endeksine dahil oldu. İhlas Yayın Holding A.Ş.’nin yüzde 56.55’ine sahip olduğu şirket, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Trabzon’da baskı tesislerine sahip.
 
İŞ DÜNYASI BID'I YAKINDAN TANIYOR

Merkezi Madrid’de bulunan BID, 1987 yılından beri uluslarası iş âleminde toplam kalite ve sürdürülebilir rekabet konularında çalışan, uluslararası kalite ve rekabet sertifikasyonu yapan bir kuruluş. 11 yıldan beri uluslarası kalite ve mükemmeliyet ödülleri veren BID’nin başkanlığını, bu alanda yaptığı çalışmalarla tanınan Jose E. Prieto yapıyor. BID’in kalite sembolü, ABD’den Çin’e kadar birçok ülkede tanınıyor. BID her yıl Londra, Paris, New York, Madrid, Cenevre ve Frankfurt’ta Uluslararası Kalite Toplantıları düzenliyor.

ADAYLAR 14 KRİTERE GÖER BELİRLENİYOR

Uluslararası Kalite Tacı, BID tarafından değişik ülkelerden şirketlere veriliyor. Uluslararası iş dünyasının temsilcileri ile kalite ve kurumsal yönetim uzmanlarından oluşan seçici kurul tarafından belirlenen şirketlere verilen ödül ‘Altın’, ‘Platin’ ve ‘Elmas’ olarak 3 kategoride dağıtılıyor. Şirketler seçim sürecinde kendileri aday olamıyor. BID’nin tespit ettiği adaylar, seçici kurul tarafından 14 kritere göre değerlendirilerek eleniyor. Ödül alan şirketler BID tarafından izleniyor ve düzenli aralıklarla değerlendirmeye tabi tutuluyor.