Gündem
13 Haz 2013 17:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN ERT ÇALIŞANLARINA DESTEK!

TGC, Yunanistan devlet kanalı ERT'nin kapatılmasına ilişkin olarak Yunanlı meslektaşlarına bir dayanışma mesajı gönderdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Yunanistan Devlet Radyo ve Televizyonu Kurumu’nun (ERT) kapatılmasına ilişkin olarak Yunanlı meslektaşlarına bir dayanışma mesajı gönderdi.

TGC Yönetim Kurulu’nun mesajı şöyle:

Yunanistan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (ERT) kapatılması üzerine işsiz kalan 2,800 Yunanlı meslektaşımızla dayanışma içindeyiz

Yunanistan’da 11 Haziran 2013 günü öğle saatlerinde hükümet sözcüsü ve Devlet Bakanı Simos Kedikoglou kanun hükmünde bir kararname ile Yunanistan Devlet Radyo ve Televizyon kurumunun ERT’in kapatıldığını açıkladı. Dört televizyon kanalı ve 6 ulusal radyo istasyonuna sahip ERT’in 2.800 çalışanı açıklama üzerine direnişe geçti ve ekranlardan yayınlarını durdurmayacaklarını açıkladılar. Gece yarısı polis ERT vericilerini susturdu ve ekranlar karanlığa gömüldü, radyolar sustu.

Karar Yunanistan çapında onbinlerce kişinin Atina, Selanik, Pire, İrakliyo ve bir çok kentinde ERT binaları önünde toplanıp protesto yapmalarına neden oldu. Protesto gösterileri şu anda da sürmekte.

Yunanistan’da koalisyon hükümetinin iki küçük ortağı PASOK ve Demokratik Sol (DİMAR) partileri karara karşı çıktıklarını açıkladılar. Kapatma kararının Yunanistan’da bir hükümet krizine yol açması bekleniyor.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) TRT gibi kurucu ortaklarından olan ERT’in kapatılmasını protesto etti.

Medya tarihinde bir eşi daha görülmemiş bir kararla kamuya ait bir yayın kuruluşunun böylesine kapatılıp ekranlarının polis zoruyla karartılmasını ve 2.800 Yunanlı meslektaşımızın ihbarsız, uyarısız sokağa atılmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak kınıyor ve Ege’nin karşı kıyısındaki meslektaşlarımıza her türlü dayanışmayı göstereceğimizi açıklamayı görev biliyoruz.