Magazin
05 Mar 2024 11:40 Son Güncelleme: 05 Mar 2024 12:25

Türkiye 1927’den bu yana ilk kez birinci oldu! Türk kızı Elmas Yılmaz tarih yazdı…

Son dönemin başarılı genç modellerinden Elmas Yılmaz, dünyanın en prestijli güzellik yarışmalarından biri olan World Miss Europe’ta tarih yazdı.

Son dönemin başarılı genç modellerinden Elmas Yılmaz, 1927 yılından bu yana yapılan organizasyonda ‘Miss Europe’ seçilerek, birincilik tacını başına takan ilk Türk oldu.

MedyaRadar’a konuşan Elmas Yılmaz, yarışmaya hazırlanmak için 6 ay boyunca disiplinli bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Adının birinci olarak açıklandığı anı da anlatan genç model, “Böylesi bir deneyimi anlatmaya kelimeler yetmez. İnanılmaz bir andı. Türkiye'yi, canımdan çok sevdiğim ülkemi gururlandırmak paha biçilemez” şeklinde konuştu.

Yarışmaya ilişkin de bilgi veren Elmas Yılmaz, “World Miss Europe, Avrupa ülkelerinin katıldığı ve yaklaşık 97 yıldır yapılan büyük bir organizasyon. Düşünün, 1927’den beri düzenlenen bir yarışma. Ve ben o yarışmada Avrupa Güzeli seçildim. 2024 World Miss Europe yarışmasında World Miss Europe Oldum. 97 yıldan beri ilk defa bir Türk kızı kazandı yarışmayı. Ben zaten kendime çok güveniyordum. 21 ülkenin güzeli ile mücadele ettim. Rekabet çok fazlaydı ama ben çok hırslı ve disiplinli bir insanım, o nedenle sadece yarışmaya konsantre oldum ve başardım” ifadelerini kullandı.

BAŞARISINI TÜRK KADINLARINA ARMAĞAN ETTİ

Başarısını tüm Türk kadınlarına armağan eden genç model, “Türk kadınları çok güçlü, çok güzel ve çok başarılı. Ben onların bir temsilcisi olarak oradaydım” dedi.

Elmas Yılmaz, bu birinciliğin ardından kariyer planlarını da şöyle paylaştı:

“Mankenlik hayatım halen devam ediyor ama oyunculuk yapmak istiyorum. Oyunculuk eğitimi almıştım. Daha ilerisi için daha çok çalışacağım.”