Magazin
20 Mayıs 2024 16:04 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2024 17:15

Polatlar bir dosyadan daha kurtuldu! Banu Parlak şikayetinden vazgeçti

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, güzellik merkezinin kurşunlanma olayıyla ilgili davada tutuklu bulunan Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat’tan şikayetlerini geri çekti. Parlak, dilekçesinde , ‘’Dilan Polat, Sezgin Polat ve Engin Polat’ın mahkemede verdikleri ifadeleri samimi buluyorum’’ ifadelerine yer verildi. Banu Parlak’ın avukatı Yalçın Tok MedyaRadar’a konuştu.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim’de aynı gün içerisinde 2 kez silahlı saldırı düzenlenmişti. Olay sonrası yürütülen soruşturma tamamlanmış Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Dilan, Engin ve Sezgin Polat için 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. Diğer sanıkların da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları istenmişti.

ŞİKAYETTEN VAZGEÇİYORUM

Küçükçekmece 3’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi; Mahkemeniz dosyasında şikayetçi olduğum, Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat hakkında şikayetten vazgeçiyorum. Bizzat katıldığım ilk duruşmada ifade veren Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat’ın işyerimin kurşunlanmasıyla ilgili verdikleri beyanlarının samimi olduğuna inanıyorum. Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat’ın işyerimin kurşunlanması olayına dahil olmadıklarını, dosyada yer alan diğer sanıklarla da herhangi bir iritbatının olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle de üç sanık hakkında şikayetten vazgeçmekteyim’’

UZATTIĞIMIZ ELİ GERİ ÇEVİRDİ

Parlak’ın avukatı Yalçın Tok MedyaRadar’a davanın geri çekilme süreciyle ilgili şunları söyledi: ‘’Müvekkilim vicdanının sesini dinleyerek hiç bir talepte bulunmadan şikayetinden vazgeçti. Şu anki dosyadaki delillere göre Polat ailesinin bu işte bir bağır görünmemekteydi. İlk duruşma öncesi gerçekler ortaya çıksın diye Polat ailesinin avukatıyla görüşmek istedik. Avukat bey ise ‘Bizim görüşecek bir şeyimiz yok’ diyerek uzattığımı eli geri çevirdi. İlk dururşmada da görüldü ki Polat ailesinin kara para soruşturmasında tahliye olsalar bile bizim dosyada tutuklu kalacakları ortaya çıktı. Bu süreçte Polat ailesinin avukatlarından Sevinç Horoz bizimle irtibata geçti. Avukat hanımla birlikte haftasonu Çorlu Cezaevi’ne giderek Engin Polat’la görüştük. Engin Polat, bizzat bana Banu Hanım’a iletmem için bana ‘O saldırırnın arkasındaki kişi ben değilim. Bizizm yüzümüzden kurşunlandığını aşikar. Altı aydır buradayız ve çocuklarımızı göremiyoruz. Diğer dosyalardan dolayı tahliye olsak bile bu dosyadan cezaevinde olmaya devam edeceğiz. Her şeyi Banu Hanım’ın vicdanına bırakıyoruz’ dedi. Bende bu mesajı Banu Parlak’a ilettim. Vicdanının sesini dinleyerek davasından vazgeçti’’

NİSAN’DA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Dilan Polat, ilk durumdada güzellik merkezinin kurşunlanma olayıyla ilgili olarak "Ben Banu Parlak'ı tanırım kendisi 6 yıllık arkadaşım olur. Zaman zaman küsüp barıştığımız dönemler oluyordu. Kendisi güzellik merkezi açmadan önce her gün düzenli olarak görüşürdük. Merkezime gelip işlem yaptırırdı. İş yeri kurşunlanmadan 1 önce hafta önce benden işi için yardım ve destek istedi. Ben de yardım edebileceğimi söyledim. Daha sonra kendisinin haberlerde can güvenliği olmadığını bundan bizim sorumlu olduğumuza dair paylaşımlarını gördüm. Bu zamana kadar hiçbir sorunumuz yoktu. İşyerinin kurşunlandığını da basından ve sosyal medyadan öğrendim’’ ifadelerini kullanmıştı.