Gündem
05 Mar 2013 10:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

TURKCELL'DEN İSTENMEYEN KISA MESAJLARA ENGEL!

Turkcell kısa mesajların kontrolünü kullanıcıya bırakmayı hedefleyen yeni bir uygulama başlattı.

Turkcell kısa mesajların kontrolünü kullanıcıya bırakmayı hedefleyen ve SMS+ olarak adlandırdığı yeni bir uygulama başlattı. Turkcell'in SMS+ uygulması sayesinde artık mesaj yönlendirme, istenmeyen SMS'leri engelleme, SMS'leri e-postada arşivleme ya da mesajlara otomatik imza eklemenin mümkün hale geldiği bildirildi. SMSEngelleme bu aşamada sadece kişiler arası mesajlaşmada geçerli olacak.
Turkcell'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, kısa mesajla haberleşmeyi çok daha etkin ve kolay hale getirecek bir yeniliği abonelerinin hizmetine sunulduğu belirtilerek, uygulama SMS devrimi olarak nitelendi. Verilen bilgiye göre, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen uygulama SMSYönlendirme, SMSEngelleme, SMSArşivleme ve OtomatikİmzalıSMS servislerinden oluşan bir paket özelliğini taşıyor.

-İKİ HAT TAŞIYANLAR İÇİN KOLAYLIK-

SMS+ servisinin telefon kullanıcılarına getireceği faydalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, SMS kullanımının başta gençler olmak üzere tüm telefon kullanıcıları için önemli bir alternatif haberleşme yöntemi olduğuna işaret etti. Sevilengül, açıklamasında "Özellikle yönlendirme ve engelleme hizmetleri SMS kullanımında yeni bir dönemi işaret ediyor. İş ve özel amaçlı iki hattı bulunduğu için iki telefon taşımak istemeyen ve bu nedenle birindeki çağrıları diğerine yönlendirenler için SMS'ler sıkıntı oluşturuyordu. Aynı şey telefonunu unutan ya da şarjı bitenler için de geçerliydi. SMSYönlendirme servisi artık buna çözüm oluşturuyor. Ayrıca yoğun SMS trafiğinden ya da bazı numaralardan gelen SMS'lerden rahatsız olanlar kendileri için izin ya da engelleme listeleri oluşturabiliyor" diye konuştu.

-SMS ENGELLEME SADECE KİŞİLER ARASI MESAJLAR İÇİN-

Burak Sevilengül, Turkcell'in SMS+ paketinin, abonelere SMS'leri üzerinde kontrol sahibi olma şansı sağladığını belirterek, SMSEngelleme servisinin abonelere iki alternatif sunduğunu, sadece belirli numaralardan SMS almak isteyenlerin 100 kişilik bir izin listesi oluşturabilirken, SMS alımını herkese açık tutup bazı numaralardan gelecek mesajların kendilerine ulaşmasını istemeyenler 50 kişilik bir engelleme listesi belirleyebileceğini söyledi. SMSEngelleme ile sadece kişiler arası mesajlar engellenebildiğini hatırlatan Sevilengül, cep telefonunu evde unutan, şarjı biten ya da daha aktif olarak kullandığı başka bir cep telefonu bulunanların ise SMSYönlendirme hizmetinden faydalanabileceklerini,yönlendirmenin ardından gönderilen kısa mesajlar tanımlanan bir e-posta adresine ya da başka bir Turkcell hattına ulaştığını ifade etti. ANKA