Gündem
10 Oca 2011 20:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

TÜRK VE ARAP GAZETECİLER TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞİYOR!

Mısır'ın başkenti Kahire'de, "Türk ve Arap Dünyası Gazeteciler Cemiyeti"nin kuruluş çalışmaları başlatıldı.

Türk ve Arap gazetecilerden oluşan bir grubun girişimleriyle kurulan cemiyetin genel sekreteri ve fon başkanı seçimleri bugün gerçekleştirilerek, kuruluş için resmi işlemler başlatıldı. İlk aşamada üyelik için Türkiye ile ilgili makale ve haberler yazan gazetecilerin tercih edildiği cemiyetin ofisi, başkent Kahire'nin en önemli merkezlerinden olan Tahrir Meydanı'na yakın bir mesafede yer alıyor.

Türkiye'de daha önce bulunduğunu ifade eden Sudanlı gazeteci Negve Adem Avad, Arap ve Türk gazetecileri cemiyeti fikrini duyduğunda hemen üye olmak istediğini söyledi. Avad, "Bu cemiyet vasıtasıyla yapacağımız kültürel, sosyal, sanatsal ve hatta siyasi faaliyetlerle kültürümüzü başka ülke insanlarına da tanıtma fırsatı bulacağız. Türkiye son derece etkileyici ve sürükleyici dizileriyle zaten evlerimize kadar girmiş bulunuyor" dedi.

Türk ve Arap Dünyası Gazetecileri Cemiyeti'nin kurucularından olduğunu dile getiren Iraklı gazeteci İsra Halife ise, "Cemiyetin halkların birbirine daha fazla yakınlaşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Biz zaten Türkiye'yi ve Türk halkını çok seviyoruz. Türkiye bizim kapı komşumuz. Türkiye ile ortak tarihi ve kültürel derinliğe sahibiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'den Zaman Gazetesi Mısır temsilcisi Cumali Önal ve İhlas Haber Ajansı Mısır temsilcisi Aydoğan Kalabalık'ın kurucu üye olduğu cemiyette, Azerbaycan, Mısır, Suriye, Ürdün, Tunus ve Sudan gibi farklı ülkelerden 30'dan fazla gazeteci yer alıyor.