Gündem
20 Mayıs 2011 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:22

TÜRK SİNEMASININ EN ÜNLÜ İSMİ TÜRK FİLMİ İZLEMİYOR!

'Yeşilçam' sisteminin tekrar kurulamadığı için sinema sektörünün de olmadığını iddia eden Yavuz Turgul, "Ben fazla Türk filmi seyretmem" dedi.

Türk sinemasının usta yönetmeni Yavuz Turgul, 'Türk filmlerini izlemediğini' itiraf etti.

Muğla Üniversitesi'nde bir söyleşiye katılan Turgul, "Ben fazla Türk filmi seyretmiyorum. Yeni Türk sineması diye bir dönem yok. Çünkü sinema sektörü yok. Sinema sektörünün olmaması hala 'Yeşilçam' denilen sistemin kurulamamasından. Son dönemde sinemadaki filmlerin yayılması bir veri değildi. Sektör dediğimiz zaman o yıl üretilen filmlerin ve o filmlere gelen seyircinin ve o film seyircisinden kazanılan paraların bölüşülmesini, yeni yatırımlara neden olmasını sağlar. Eski dönem sinema 'Selvi Boylum Al Yazmalım'lar bitti artık. Günümüz insanının beğenilerine göre iyi şeyler yapmak gerekir." diye konuştu.

'Eşkıya' için 10 yıl uğraştım

Yavuz Turgul, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha önce sansüre özel senaryo yazılırdı. O senaryo gider, sansür onayladığı takdirde senaryoya film çekilebilirdi. Daha sonra film tekrar sansüre girerdi, yani çifte sansür uygulanırdı. 'Erkek Güzeli Sefil Bilo' filminin yarısı sansür tarafından kesilmiştir.''

Bütün sanat yapıtlarının etki üzerine kurulu olduğunu belirten yönetmen Yavuz Turgul, "Eşkıya filmini 1986 yılında yazmaya başladım, 1996 yılında filmi çektim. Filmde eksik bir nokta bulunmaması için 10 yılım geçti'' dedi.