Gündem
15 Oca 2016 01:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Türk Sinemasının emektar oyuncusu hayatını kaybetti!

Bir süredir hastanede tedavi gören Yeşilçam'ın usta oyuncusu hayata veda etti.

Sinema ve tiyatromuzun sevilen oyuncularından Şefik Döğen hayatını kaybetti. Şeker hastası olan Döğen bir süredir hastahanede tedavi görüyordu.

Komedi filmlerinin unutulmaz yüzü "Yaygara 70" oyununun Şarhoş Bekir'i Döğen 2 Mart 1947 yılında Ayancık'ta doğdu.

Döğen’in tiyatro ile tanışması edebiyat öğretmeni Nermin Hanım’ın Nasreddin Hoca fıkralarını oyunlaştırdığı oyunla başlar.

İlk kez bu oyunda sahne alan Döğen, ardından Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın amatör tiyatrosuna gider. Usta oyuncu bununla yetinmez ve bir grup arkadaşı ile Samsun Oda Tiyatrosu’nu kurmaya karar verir.

Ancak Döğen esas ününü Cemal Reşit Rey’in müziklerini yaptığı, Erol Günaydın’ın senaryosunu yazdığı oyun ‘Yaygara Yetmiş’te oynadığı Şarhoş Bekir ile kazanır.

Şarhoş Bekir tiplemesi çok beğenilen Döğen Yeşilçam'dan davet alır ve sinemanın kapıları açılır.

Daha çok komedi filmlerindeki rolleriyle hatırlanan Şefik Döğen’in anılarda kalan filmlerinden bazıları şunlar: Cilalı İbo Almanya’da, Kalbimin Efendisi, Yuvasız Kuşlar, Bebek Gibi Maşallah, Hayat Sevince Güzel, Kadifeden Kesesi, Ben Böyle Doğdum, Bir Dost Bulamadım, Karaların Ali, Deli Ferhat, Hayat Bayram Olsa. 

Usta oyuncunun cenazesi 15 Ocak 2016 Cuma günü Levent Afet Yolal Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.