Gündem
12 Haz 2015 23:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Türk Sinemasının acı kaybı! Ünlü oyuncu kalbine yenik düştü!

Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç katıldığı düğünde fenalaştı. Apar topar hastaneye kaldırılan Tilmaç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Türk sinemasının usta oyuncusu Sümer Tilmaç, bu akşam Ortaköy Esma Sultan Yalısı’nda katıldığı Sedat Peker’in düğününde fenalaştı. Apar topar arka kapıdan hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği öğrenilen 66 yaşındaki oyuncunun doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

1968’de İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti. 210’dan fazla filmde rol alan Tilmaç, yaklaşık olarak 60 tiyatro oyununda oynadı. Reis Bey, Kahpe Bizans ve Hemşo gibi birçok sinema filminde ve Süper Baba ve Karaoğlan televizyon dizilerinde rol alan oyuncu, 2002 yılında çevirdiği ‘Son’ filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Sadri Alışık ödülü kazandı.

Sümer Tilmaç düğünde en son bu fotoğrafı çektirdi.



SÜMER TİLMAÇ KİMDİR?

15 Temmuz 1948’de Malatya’da doğan Sümer Tilmaç, 16 yaşında oyunculuğa başladı. 1968’de İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan Tilmaç, 60’dan fazla oyununda , 100’den fazla da sinema filminde rol aldı.

1993 yılında Süper Baba dizisindeki ‘Nihat’ karakteriyle herkesin sevgisini kazanan Sümer Tilmaç, son olarak ‘Polis Akademisi: Alaturka’ filminde rol aldı.

2007 yılında 18 yıllık eşi Hatice Melek Tilmaç’tan tek celsede boşanan Sümer Tilmaç’ın ilk eşinden 2, ikinci eşinden de 2 çocuğu bulunuyor.

2002 yılındaki Son fili ile ‘En iyi yardımcı erkek oyuncu’ dalında 7. Sadri Alışık ödülünü kazanan Tilmaç’ın en bilinen filmleri ise şunlar: Kahpe Bizans, Hemşo, Meraklı Köfteci, Kanlı Nigar, Gırgıriye, Karaoğlan, Çakallarla Dans, Osmanlı Cumhuriyeti, Maskeli Beşler: intikam Peşinde.

50. sanat yılını dolduran Sümer Tilmaç, kısa bir süre önce ‘Sümerce’ isimli gösterisiyle hayat hikayesini eğlenceli bir dille sanatseverlerle buluşmuştu.