Medya
08 Mar 2013 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

"TÜRK MEDYASININ VİCDANLI OLMAK GİBİ BİR KAVRAMI YOK"

Star Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, İmralı tutanakları tartışmasına farklı bir pencereden baktı

'Milli yayın yönetmeni' Erdoğan...
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, her konuda düşüncelerini, eleştirilerini, zaman zaman kızgınlıklarını öyle numara yapmadan açık yüreklilikle söyleyen ve de hiçbir şekilde 'gizli gündemi' olmayan bir lider.

Bu yüzden de, hayatları boyunca millete karşı 'numara çekmeye' alışmış özellikle 'ulusalcı' ve 'sol' kesimler Başbakan Erdoğan'ın hasbi duruşundan pek hazzetmezler.
 
Malum, bir haftadır Milliyet gazetesinin Abdullah Öcalan ile BDP heyeti arasındaki görüşmeden derlenen notları tartışıyoruz. Derleme diyorum, zira yayınlanan bölümdeki ipe sapa gelmez notların büyük bölümü Öcalan'ın fantezileri olmakla birlikte, metnin esas sansasyonel kısmı editöryal hilelerle oluşturulmuş.
 
Yani, gazete oturmuş işine gelmeyen bölümleri ayıklamış ve adeta 'çözüm'ü dinamitlemeye ayarlı kışkırtıcı bir metin ortaya çıkarmış.
 
Biliyorum, editöryal bir ayıklama ile oluşturulmuş bu metne, "çözüme açık bir sabotaj" dediğimizde bazılarının canı sıkılıyor. Lütfen, eğri oturup doğru konuşalım, bu ülkede biz gazeteciler dahil milletçe hepimizin bir tek hedefi, terör belasından kurtulmak değil mi?

Mehmet Ocaktan'ın yazısının tamamı için tıklayın