Gündem
27 Şub 2014 14:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Türk Dünyası gazetecileri Eskişehir’de buluşuyor

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Gazetecileri Eskişehir’de buluşuyor

Türkiye genelindeki meslek kuruluşlarını bünyesinde barındıran Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, yerli ve yabancı gazetecilerin buluşacağı dev bir organizasyona imza atıyor. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, 19-22 Mart 2014 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek olan “Türk Dünyası Gazeteciler Şurası”na 350 gazetecinin katılması bekleniyor. Basın Vakfı, Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın işbirliği ile hayata geçirilen etkinliğe Dünya Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Türk Dünyası İletişim Derneği gibi ülke genelinde yaygın olarak örgütlü bulunan meslek kuruluşları ile Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti destek veriyor.

350 gazeteci katılacak

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Tam anlamıyla bir mesleki ve kültürel alışverişin mümkün olacağı etkinliğimize yurt dışından 100,  Türkiye’den 250 meslektaşımızın katılımını hedefliyoruz.  Organizasyonumuzda, Türk Dünyası gazetecileri ile Avrupa ve Türkiye’deki meslektaşlarımız arasında iletişim diyalog ve mesleki birikimlerimizin birbirlerimize aktarılması söz konusu olacak. Ayrıca,  etkinlik kapsamında düzenlenecek panelde mesleki gelişmeler değerlendirilirken, açılacak basın sergisinde de katılımcılara Anadolu basınının tanıtılması sağlanacak. Aynı şekilde etkinlik kapsamında Dünya Gazeteciler Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek ‘Türk Dünyası Gazeteciler Çalıştayı’nda da yine medya dünyasında gelinen nokta tartışılacak. Eskişehir’e gelecek meslektaşlarımız Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının programlarını da izleyecek. Her anlamda çok yönlü kazanımların elde edileceği etkinliğimize meslektaşlarımızın yoğun ilgisini bekliyoruz” dedi.

Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir ise yaptığı açıklamada Türkiye’den 250,yurtdışından 100 gazetecinin katılacağını ifade ederek şunları söyledi:”Türk Dünyası Gazetecileri ile Avrupa ve Türkiye’deki gazeteciler arasında iletişim,diyalog ve mesleki birikimlerimizin aktarılması hedeflenmektedir.Ayrıca,organizasyon içerisinde mesleki olarak panel düzenlenecek,Dünya Gazeteciler Federasyonu tarafından Türk Dünyası Gazeteciler Çalıştayı yapılacaktır.

Bizlerde Türk Dünyası gazete ve medya mensupları olarak Eskişehir’de bir araya gelerek Türk Dünyası Gazetecilerinin birlikteliğini vurgulamak ve Türk Dünyasında bir gazeteci üst çatı kuruluşuna zemin hazırlayarak meslektaşlarımızın mesleki ve diğer konulardaki problemlerini konuşarak birlikte Dünya kamuoyuna deklarasyon yayınlamak” dedi.