Gündem
21 Haz 2010 14:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

''TÜRK BASINI, YERİNİN DOLDURULMASI ZOR BİR GAZETECİYİ KAYBETTİ''

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, İlhan Selçuk'un ölümüne işte bu yorumu yaptı:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un vefatıyla ilgili olarak Türk basınının yerinin doldurulması zor bir gazeteciyi ve Türkçe ustasını kaybettiğini söyledi.

Erinç, yaptığı açıklamada, Selçuk'un ölümünün hem Türk basını hem de yöneticisi ve başyazarı olduğu Cumhuriyet için kayıp olduğunu belirtti.

Selçuk'un görüşlerini ödün vermeden savunduğunu ve düşüncelerini geliştirerek sahip çıktığını dile getiren Erinç, Selçuk'un bu yönüyle Türkiye'deki simge kişilerden biri olduğuna dikkati çekti.

Erinç, Selçuk'un rahatsızlığı nedeniyle Cumhuriyet gazetesinde çok önceleri yayınlanan yazılarından seçmelerin köşesinde yayınlandığını ve o yazıların bugünü de kapsayan içeriklerinin Selçuk'un yazarlığını bir kez daha kanıtlayan örnekler olarak görüldüğünü ifade etti.

Selçuk'u son olarak Mayıs ayı başında Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümünde kutlamaları dolayısıyla hastanede ziyaret ettiğini kaydeden Erinç, şöyle konuştu:

''Onu, pek umutlu görmedim. Açıkçası ağlamamak için kendimi zor tuttum. Kendisiyle ilgili yaşanan süreci Silivri davaları öncesi ve sonrası diye ayırmak gerek. Selçuk, kendisine yapılan uygulamayı içine sindiremedi ve bu nedenle hayata küstüğü bir süreç yaşadı. Ama daha sonra moralinin yerine geldiği, yeniden yaşama sarıldı. Bu süreçte geçirdiği dolaşım sistemindeki rahatsızlık felç ile birleşince yaşamı çok zorlaştı. 1963 yılında Yeni Sabah gazetesinden Cumhuriyet gazetesine geçişinden bu yana Selçuk'u tanırım. Türk basını yerinin doldurulması zor bir gazeteciyi ve Türkçe ustasını kaybetti.''