Gündem
06 Haz 2014 17:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:16

Turgay Ciner Eti Soda Maden'i satıyor

Ciner Grubu'nun, Eti Soda Maden'deki hisselerini satmak için görüşme yaptığı öğrenildi. Konuya yakın iki kaynak, Ciner Grubu'nun bir süredir satış için masada olduğunu belirtti.

The Wall Street Journal Türkiye'den Kerim Karakaya'nın haberine göre medya, madencilik ve enerji piyasasında faaliyet gösteren Ciner Grubu, Eti Soda'nın yüzde 74'üne sahip bulunuyor. Geri kalan yüzde 26 hisse ise kamunun kontrolünde bulunuyor. Ciner Grubu'na ait olan hisselerle Ülker Grubuna ait Gözde Girişim'in de ilgilendiği öğrenildi. The Wall Street Journal Türkiye'ye konuşan Yıldız Holding'ten bir yetkili, "Görüşmeler oldu. Ancak olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaştığını söyleyemeyiz" diye konuştu. Ciner Grubu konuya ilişkin değerlendirme yapmadı.

Soda Külü, cam, kağıt, deterjan ve diğer bazı endüstriyel ürünlerin üretiminde kullanılıyor. 1979 yılında MTA tarafından keşfedilmiş olan yatak için 1998 yılında Eti Soda AŞ kuruldu. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre toplam 1.1 milyon ton üretim kapasitesine sahip tesislerin kapasitesinin yüzde 50 oranında artırılması için yatırım çalışmalarına devam edildiği belirtilirken, satışlarının 300 milyon dolar düzeyinde olduğu kaydediliyor.