Gündem
08 Eki 2010 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

TRT'YE YARGIDAN REKOR CEZA! TUNCAY GÜNEY'İN ŞOVU KAÇ LİRAYA MALOLDU?

Ekranlarını sahte haham Tuncay Güney'e açarak eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ve CHP'ye hakaret edilmesine izin veren TRT'ye yargıdan rekor ceza geldi.

TRT, CHP’ye hakaretten 82 bin 500 TL ödedi 

Ekranlarını sahte haham Tuncay Güney’e açarak eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ve CHP’ye hakaret edilmesine izin veren TRT’ye yargıdan rekor ceza geldi.
Bir dönem Ergenekon davasıyla ilgili açıklamaları nedeniyle tartışma yaratan ardından bir anda kayıplara karışan Tuncay Güney, 14 Ocak 2009’da TRT’de yayımlanan “Büyüteç” programına katılmıştı. Programda CHP’yi “Cesur Hırsızlar Partisi” diye niteleyen Güney, Baykal’ı da MİT ajanlığıyla suçlamıştı. Yayını yöneten İbrahim Gürkan Sarı da Güney’in iftiralarına müdahale etmemişti. CHP bunun üzerine yargıya başvurmuştu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Bunun üzerine yapılan itirazı inceleyen Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın kararını kaldırarak ceza davası açılmasını talep etmişti.
CHP, ayrıca Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada da söz konusu yayın nedeniyle TRT Genel Müdürlüğü’nden CHP ve Deniz Baykal için ayrı ayrı 100 bin’er TL tazminat talep etmişlerdi. Hukuk sürecinin son aşamasında Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, TRT’nin Baykal’a 10 bin TL ödemesine ilişkin mahkeme kararını uygun görürken CHP için ödenecek rakamı 10 bin TL’den 50 bin TL’ye çıkarmıştı.
Yargıtay’ın bu kararın ardından avukatlar bu kez paranın tahsili için Ankara 29. İcra Dairesi’ne başvurdu. Daire’nin kararıyla birlikte TRT Genel Müdürlüğü CHP’ye ve Baykal’a yasal faiziyle birlikte 82 bin 557 TL tazminat ödemek zorunda kaldı. 4 bin 538 TL’lik mahkeme masrafıyla TRT’nin uğradığı zarar 87 bin 95 TL’ye ulaştı.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bu tazminat TRT genel müdürü İbrahim Şahin ve ekibinin yanlı, yandaş kararları nedeniyle ortaya çıkmıştır. Bu nedenle bu tazminatın her kuruşu bu yayına izin verenler ve yapanların cebinden çıkması lazım” dedi.

Cumhuriyet