Televizyon
20 Eki 2010 18:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

TRT'NİN YENİ KANALI YAYIN İÇİN GÜN SAYIYOR!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile TRT arasında eğitim kanalı açılması çalışması son aşamaya geldi.

Aralık ayında faaliyete geçmesi planlanan söz konusu eğitim kanalı İngiltere´den Çin´e kadar tüm Körfez ülkeleri dahil bütün alanda izlenebilecek. 24 saatlik yayının 12 saatini Anadolu Üniversitesi kullanacak ve öğrenciler canlı olarak programlara bağlanabilecek. Öğrencilerin anlamakta güçlük çektikleri çeşitli dersler, bu kanalda yayımlanacak programlar içinde aktarılacak.
 
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, üniversite olarak TRT ile bir eğitim kanalı açılması için anlaşma yaptıklarını ve çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. "TRT´yle ortak stratejik iş birliği halinde bir ortaklığa girdik." diyen Prof. Dr. Aydın, böylelikle yaygın bir eğitim amacı güden bir eğitim kanalı açılacağını kaydetti.

"Bu yeni bir kanal, uydu üzerinden her türlü seyredilebilecek. TÜRKSAT üzerinden yayına giriyoruz." ifadesini kullanan Prof. Dr. Aydın, söz konusu kanalın İngiltere´den Çin´e kadar tüm Körfez ülkeleri dahil bütün alanda izlenebileceğini ifade etti. Aydın, "Dolayısıyla kablolu olsun, internet olsun, Digiturk´te olsun her türlü olanakla izlenebilecek bir kanal olacak. 24 saat yayın yapan bir televizyon kurulacak. Bu yayının 12 saatini Anadolu Üniversitesi olarak biz kullanarak değerlendireceğiz. Çalışmalarımız son sürat devam ediyor." diye konuştu.