Gündem
01 Şub 2011 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

TRT'NİN YENİ KANALI YAYIN HAYATINA BAŞLADI!

TRT'nin 14'üncü kanalı “TRT Okul”, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle yayın hayatına başladı.

Özel televizyon kanallarındaki tarihi konu alan dizilerle ilgili tartışmalar devam ederken, Başbakan Recep Erdoğan TRT’nin milli ve manevi değerlere saygı noktasında çok farklı bir yerde durduğunu söyledi. “Yaşam Boyu Eğitim” sloganıyla yola çıkan TRT’nin 14’üncü kanalı “TRT Okul”, Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı törenle yayın hayatına başladı.

‘HER YERE ÜNİVERSİTE’
Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, “Tarihe milletçe saygı duyduğumuz örnek gösterdiğimiz tarihi şahsiyetlere inançlara kültürlere karşı TRT, hassasiyet gösteriyor. Sorumlu bir yayın politikası izliyor” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Anadolu Üniversitesi işbirliği ile kurulan TRT Okul kanalı ile artık her yere okulu, hatta üniversiteyi götürdüklerini belirterek sadece gençler ve çocuklar için değil bütün vatandaşlar aracılığıyla yaşam boyu öğrenmenin altyapısının oluşturulduğunu vurguladı.

Sunuculuğunu Anadolu Üniversitesi mezunu Beyazıt Öztürk’ün üstlendiği törene Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Bakanlar Bülent Arınç, Nimet Çubukçu, Hayati Yazıcı, Selma Aliye Kavaf, Mehmet Aydın ve çok sayıda milletvekili de katıldı.