Medya
17 Haz 2012 12:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:47

TRT'DEN TARİHİ HATA! VATAN YAZARI UFUK ŞANLI'DAN BOMBA İDDİA!

TRT Hatay Radyosu'nu kapattı. Suriye devlet radyosu Hatay'daki vatandaşları kışkırtmaya yönelik provakatif yayınlar yapıyor.

Vatan yazarı Ufuk Şanlı’dan TRT hakkında bomba iddialar. TRT yönetimi zarar ettiği gerekçesiyle 2008’de TRT Hatay Radyosunu kapattı. Şimdi aynı frekanstan Suriye devlet radyosu Hatay’daki vatandaşları kışkırtmaya yönelik provakatif yayınlar yapıyor. 

Radyonun kapanması Suriye’ye fırsat verdi

Türkiye ile Suriye arasındaki politik gerilim her geçen gün artıyor. Beşar Esad yönetiminin geçen yıl patlak veren halk ayaklanmasını kanla bastırması ve Ankara’nın buna yüksek sesle karşı çıkmasıyla yükselen politik tansiyon son 6 aydır örtülü bir savaşa dönüşmüş durumda. Ankara’yı rejim karşıtı ‘Özgür Suriye Ordusu’nu eğitmek ve silahlandırmakla suçlayan Şam yönetimi, buna terör örgütü PKK’ya aktif destek vererek karşılık veriyor. Esad rejiminin hamleleri bununla da sınırlı değil elbette. Suriye gizli servisi El Muhaberat başta Hatay olmak üzere belirli şehirlerde Alevi ve Nusayri vatandaşları provoke etmeye yönelik psikolojik operasyonlar gerçekleştirmek için çalışmalar yürütüyor.

Kanlı rejimin propaganda savaşında kullandığı en güçlü enstrümanlardan birisi de radyolar. Devlet radyosu kanalıyla Türkiye’de yaşayan Alevi ve Nusayri vatandaşları yönlendirmeye çalışan Suriye yönetimi bu çalışmalarında çok da zorlanmıyor. Çünkü 1996’da Suriye’nin propaganda faaliyetlerini engellemek için kurulan TRT Hatay Radyosu tam 4 yıldır kapalı. Hatırlanacağı üzere TRT yönetimi operasyonel açıdan verimsiz olduğu gerekçesiyle TRT Hatay Radyosu’nun yayınlarını 2008’de durdurmuştu. Radyonun kapatılmasını o dönemde birçok siyasi gözlemci Ankara ile Şam arasında esen ‘Bahar Havası’na bağlamış ve olumlu karşılamıştı. Ancak bugün gelinen noktada Ortadoğu’yu etkisi altına alan ‘Arap Baharı’ Tv ve radyo yayıncılığını hiç olmadığı kadar önemli hale getirmiş durumda. Acaba ortaya çıkan yeni politik tablo TRT Hatay Radyosu’nun yeniden yayına başlamasını sağlar mı? Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz...

Ufuk Şanlı/Vatan