Televizyon
24 Ara 2010 17:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

TRT'DEN 'SINAVDA HİLE' İDDİALARINA ÇOK SERT TEPKİ!

TRT, kurum sınav sonuçlarının adaylardan başka kişilere açıklanmaması yoluna gidileceği haberlerini yalanladı..

TRT Genel Müdürlüğü, “kurum sınav sonuçlarının adaylar dışında hiç kimse tarafından öğrenilmemesi yöntemine başvurulacağı” iddiasına tepki göstererek, “Bu büyük bir hezeyandır. Bu iddiayı ortaya atanların Kurumun ilan panosuna bakma ihtiyacı hissetmeyecek kadar saplantılı oldukları kuşkusuzdur. Çünkü tüm sınav sonuçları Merkez hizmet binası ilan panosunda ilan edilmiştir” dedi. TRT, kurum sınav sonuçlarının adaylardan başka kişilere açıklanmaması yoluna gidileceği haberleri konusunda yazılı açıklama yaptı.
 
TRT SINAVININ İPTAL GEREKÇESİ
 
TRT Kurumunun açtığı giriş sınavlarına yönelik gerçek dışı, küçük düşüren, iftira niteliği taşıyan beyanların görüldüğü kaydedilen açıklamada, “Daha önce defaatle ifade edildiği gibi bir kez daha belirtmek gerekir ki, TRT Kurumunun açtığı giriş sınavları tamamen kurumsal ve genel mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilmekte olup, ülkemizde ses ve kamera kaydının yanı sıra, soruların kur’a yöntemi ile belirlenmesi yöntemi ile ‘bir ilke’ imza atılmıştır” denildi.
 
27 Kasım 2010 tarihinde TRT adına Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı sınavın, sınavdaki soru adedinin dağılımının, ilan edilen sınav konularının yüzde ağırlığıyla uygunluk arz etmemesi sebebiyle; bizzat Kurum tarafından iptal edildiği belirtilen açıklamada, “Bu iptal işleminde kurumsal irade dışında herhangi bir etken söz konusu olmamıştır” denildi. TRT iptal edilen sınavın 18 Aralık’ta yeniden yapıldığını, 28 Aralık tarihinden itibaren ise 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü-mülakat aşamasının gerçekleştirileceğini bildirdi.
 
"SAPLANTILI KİŞİLER PANOYA BAKMIYOR"
 
TRT “Sınav sonuçlarının adaylar dışında hiç kimse tarafından öğrenilmeyeceği iddiasının da büyük bir hezeyandır. Bu iddiayı ortaya atanların Kurumun ilan panosuna bakma ihtiyacı hissetmeyecek kadar saplantılı oldukları kuşkusuzdur. Çünkü tüm sınav sonuçları Merkez hizmet binası ilan panosunda ilan edilmiştir. İnternet ortamındaki ilanlarda ise diğer kamu kuruluşlarında uygulanan yöntem uygulanmıştır. Sınavların her aşaması www.trt.net.tr adresiyle tüm kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır” dedi.