Televizyon
15 Mayıs 2012 09:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:39

TRT'DEN NAKLEN YAYIN AYIBI! MAÇ YAYINI NEDEN KESİLDİ?

TRT, Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan kritik maçı yayınladı ancak ...

TRT NAKLEN MAÇ YAYINI NİYE KESTi?

TRT 1’de Bank Asya 1. Lig ikincilik düğümünü çözecek olan maç,  Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediyespor arasında oynandı. Yani bir yerde Spor Toto Süper Lig’e çıkış maçı. Akhisar ikinci golü 89. dakikada atınca sahaya koltuklar yağmaya başladı. Bir maç daha olaylı bitecekti,  bu anlaşılmıştı. Uzatmalar oynandı, hakem düdüğü çaldı. Akhisarlı futbolcular seviniyordu.
TRT spikeri, “Birazdan döneceğiz” diyerek reklama girdi. Tabii bir daha  dönemedi Acele futbol belgeseli yayına girdi.

Seyircinin sahaya indiğini daha sonra haberlerde öğrendik. Peki TRT yayına dönemez miydi? Acaba yukarıdan dönmemesi konusunda talimat mı gelmişti? Ne de olsa Rize’deydi maç...
Ne olursa olsun, TRT’nin stada yeniden bağlanması gerekirdi. Sonuçta bu maçtan, Süper Lig’e bir takım çıkmıştı ve onun bu sevincinin paylaşılması hakkıydı. Sonra Lig TV’de Akhisar’ın teknik direktörü Hamza Hoca’yı gördüm. Anlaşılan bu işi TRT yerine onlar yapmış oldu.

TRT, Rize’de olanları ekrana taşımadı.

LİG TV’ NİN KAMERALARI HAŞAT OLDU
Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylardan payını Lig TV kameraları da aldı. 22 kameranın kaçının zarar gördüğünün tespiti yapılıyor. Bunların arasında Phantom kameranın da olduğu belirtiliyor. Bu kameranın değeri tek başına 400 bin dolar. Bir kameranın tribünden aşağı atıldığı da kesinleşti. Hatta kameramanın da epey tehlike geçirdiği gelen bilgiler arasında. Lig TV hasar tespit çalışmasını bu hafta içinde belirleyecek.

Maç sonrası yerlerdeki kameraları gördükten sonra yayın için buraya getirilenlerin en az yarısının iş göremez olduğu kanısındayım. Peki zarar ne kadar? En az 400 bin dolar...

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET