Gündem
04 Haz 2010 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

TRT'DEN GANDİ'YE ÇAĞRI! ''KAPILARIMIZ SİZE HER ZAMAN AÇIK!''

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kılıçdaroğlu'na gönderdiği kutlama telgrafında ne dedi?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin; geçen yıl Tuncay Güney’in TRT ekranlarından CHP’yi “Cesur Hırsızlar Partisi” Deniz Baykal’ı da “MİT ajanı” olarak ima etmesiyle başlayan TRT ile CHP arasındaki buzları eritecek bir adım attı. Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği kutlama telgrafında “Kapımız size her zaman açık” dedi.

TBMM KİT Komisyonu’nda TRT bütçesi görüşüldü. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin yaptığı sunumda, yeni açılan kanallar hakkında bilgi verirken “Yeni kanallar açtık, yeni stüdyolar kurduk, reklamımızı yaptık, yayıncılıkta özel sektör ile yarıştık. Sonuçta rutin bütçemizden 46 milyon TL para artırdık” dedi. Şahin, elektrik faturalarından yapılan TRT kesintisinin brüt yüzde 2’den, net yüzde 2’ye indirildiğini ve yıllık ortalama 95 milyon lira azaldığını belirten Şahin, faturalardan geçen yıl 448 milyon lira gelir elde edildiğini, bu yıl 477 milyon lira gelir beklediklerini bildirdi.

KAPILARI AÇTIK
CHP’li milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak seçildiği 33.Olağan Kurultay’ı TRT ekranlarına yeterince yer almadığı eleştirileri üzerine Şahin, elindeki DVD’yi göstererek “Bakın yanımda getirdim. Arzu ederseniz sizlere de takdim edebilirim. Kurultay günü TRT tam 2 saat 14 dakika bir yayın yapmış. Hatta TRT Türk ayrı bir televizyon kanalı gibi salonda masa kurarak, gerektiğinde konuklar da alarak yayın yapmıştır” dedi. TRT’nin yayın yapmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını savunan Şahin, “Daha sabahın köründe daha Bismillah bile demeden bazı internet siteleri bir haber yaptı. Bazı yayın organları da yanlış bakış açısıyla TRT ile CHP’nin arasını açma çalışıyor. Ben Kemal bey seçilince bir telgraf gönderdim, ‘Niye TRT’yi protesto ediyorsunuz. Size kapımız sonuna kadar açık’ diye mesaj gönderdim” diye konuştu.

AYRILIK “BASKI” GETİRDİ
Bu arada TRT Genel Müdürü, “Ayrılık” dizisinin uluslararası baskılara neden olduğunu ifade ederek, bazı köşe yazarlarının da TRT’yi sert ifadelerle eleştirdiğini hatırlatarak, “O dizide anlatılanın on kat fazlasını canlı yayında gördük” diye konuştu. Muhalefetin sert eleştirilerinin de olduğu görüşmede, TRT’nin yayın politikası ve kadrolaşma iddiaları da gündeme geldi. MHP’li Necati Özensoy, “Yaptığınız yayın ve aldığınız kadrolardan dolayı vicdanınız rahat ediyor mu?” diye sordu. Muhalefet milletvekillerinin başta STV olmak üzere İHA, Cihan Haber Ajansı gibi kurumlardan işe alımları hatırlatıp kadrolaşma iddialarını gündeme getirmesi üzerine Şahin, “İşe aldığımız MHP ve CHP’liler de var. İsterseniz ben de onların listesini açıklayayım” dedi.

AKP’Lİ VEKİL EZBERBOZAN’I İSTEDİ
Öte yandan Komisyon Başkan Vekili Fahrettin Poyraz ise muhalefet milletvekillerinin eleştirdiği “Ezberbozan” isimli programın, çok başarılı olduğunu, yayından kaldırılması yerine daha fazla yayınlarması gerektiğini söyledi. Poyraz’ın TRT’nin başarılarını anlatmayı sürdürmesi üzerine bazı muhalefet milletvekilleri, “Kaç numara yağ kullanıyorsun” diye laf attı. Bir soru üzerine TRT Genel Müdürü Şahin, Ezberbozan programını yapan Tamer Korkmaz’a program başına 1250 TL, Celal Kazdağlı’ya ise 1000 TL verildiğini bildirdi.

Gazeteport