Gündem
13 Ara 2011 14:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

TRT'DEKİ SÜRGÜNLERİ DURDURUN ÇAĞRISI!

Uluslararası Sendikalar Ağı, TRT çalışanları üzerindeki baskıların durması için Gül ve Erdoğan'a mektup yazdı.

Uluslararası Sendikalar Ağı UNI MEI, TRT çalışanları üzerindeki baskıların durması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

70 ülkeden 140 sendikanın üye olduğu Uluslararası Sendikalar Ağı UNI MEI, TRT çalışanları üzerindeki baskıları mektupla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. UNI MEI Başkanı Johannes Studinger, mektubunda “Yayın politikalarındaki değişikliği ve bunun kamu hizmeti yayıncılığının bağımsızlığına etkilerini eleştiren deneyimli kadroların ceza alması, görev yerlerinin değiştirilmesi veya erken emekliliğe zorlanmasından endişe duyuyoruz” dedi.

Studinger, kanun hükmünde kararnameyle getirilen emekliliğe teşvik düzenlemesinin ardından personele uygulanan baskılarla gündeme gelen TRT’yi Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a gönderdiği mektupla protesto etti.

‘Örgütlenme özgürlüğüne tehdit’

Son olarak Haber-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Osman Köse’nin Mersin’e sürgün edilmesini de şiddetle kınadıklarını belirten Studinger, Cumhurbaşkanı Gül’e gönderdiği mektubunda şunları kaydetti:

“TRT yönetiminin çalışanlara ve sendika üyelerine yönelik uyguladığı sistematik baskıyı protesto ediyoruz. Bu uygulamalar yalnızca gücün suiistimal edilmesi ve sendikal hakların hiçe sayılması değil, aynı zamanda TRT’nin garanti altına alması gereken örgütlenme özgürlüğüne yönelik bir tehdittir. Haber-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı’nın çalışma yerinin Ankara’dan 500 km. uzakta çalışmaya zorlanacak şekilde değiştirilmesini şiddetle kınıyoruz. Yanı sıra, diğer sendika üyelerinin de çalışma yerleri değiştirilmeye zorlandı. TRT yönetiminin emekçileri erken emekliliği kabul etmeye zorlamamasını ve meslektaşlarımızın çalışma yerleriyle ilgili daha fazla keyfi değişikliğe gitmemesini talep ediyoruz.”

Fırat Kozok/Cumhuriyet