Gündem
09 Mayıs 2024 09:09 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2024 09:24

Bir kurşunlamadan daha fazlası! Çorlu’da neler oluyor?

Bankacı Seçil Erzan’la gündeme gelen Çorlu’da geçtiğimiz hafta ilginç bir kurşunlama olayı meydana geldi. CHP’li Erdoğan Toprak’ın kardeşi Hasan Toprak’a ait olan beyaz eşya dükkanına otomatik tüfeklerle çapraz saldırı gerçekleşti. Saldırıyla ilgili üç kişi tutuklandı. Toprak, yerel seçim öncesi Halk TV’nin ‘Çorlu'da Altına Dönüştüren Dokunuşun Arkasındaki İmza Kimin?’ başlıklı haberiyle gündeme gelmişti.

CHP’de en uzun süre milletvekilliği yapan, kongre ve kurultayların kritik isimlerinden biri olan Erdoğan Toprak’ın  Çorlu’da kardeşine ait  beyaz eşya dükkanına 2 Mayıs’ta silahlı saldırı düzenlendi.  Çorlu Belediye Meclis Üyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Hasan Toprak'a ait beyaz eşya mağazasına otomatik tüfeklerle kurşun yağdırıldı. İş yerinin ön cephesinden pompalı tüfekle beş el, yan yol cephesinden de üç el ateş edilen saldırının ardından, işyeri camları, beyaz eşya ve elektronik eşyalar maddi hasar gördü. Saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçtı.

 

KAFAMIZ İYİYDİ ATEŞ ETTİK!!

Çorlu Asayiş Büro ekipleri olaydan kısa bir süre sonra saldırıyı düzenleyen dört kişiyi yakaladı. İfadelerinde, ‘Kafamız iyiydi. Etrafa ateş ettik. Kimseyle husumetimiz yok. İşyerinin sahibini tanımıyoruz’ dediler. Savcılık saldırıyı gerçekleştiren sanıklardan üçünün tutuklanmasına karar verdi. Emniyet tarafından hazırlanan bilgi notunda olay şöyle anlatıldı:  ‘’02.05.2024 günü 02.15 sıralarında ilimiz Çorlu ilçesi Heykel Meydanında bulunan Arçelik Bayii isimli iş yerine, plakaları sökülmüş araç içerisinde bulunan şüpheliler tarafından 6 el ateş edilerek, iş yerinde bulunan LCD TV ve bilgisayarlara yaklaşık 400.000 TL değerinde zarar verilmiştir. Konu ile ilgili yapılan çalışmalar sonucu olayın şüphelileri; S.U,Ç.I,U.M.U,H.H.T isimli 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, olayda kullanılan *1 adet otomatik tüfek ve 3 adet tüfek fişeği* ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıslar tamamlanan işlemlerinin ardından 03.05.2024 günü Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

 

TOPRAK KARDEŞLER SESSİZ!

Saldırıyla ilgili olarak hem Erdoğan Toprak hem de Hasan Toprak adeta sessizliğe büründü. Öte yandan olayı haberleştiren Çorlu Devrim Gazetesi, saldırının Hasan Toprak tarafından yapılmak istenen inşaat projesiyle alakalı olabileceği iddiasına yer verdi.  Gazete haberinde özetle; ‘’Bu kurşunlamayla ilgili olarak yıllardır Yaşanan saldırının ardından emniyet mensupları geniş çaplı soruşturma başlatırken, olayın arkasında alacak verecek meselesi ya da son günlerde Toprak ailesinin Çorlu genelinde yapmayı planladığı inşaat çalışmaları olabileceği iddialar arasında yer alıyor. “Toprak ailesine rakipleri tarafından gözdağı mı veriliyor” şeklinde Çorlu kamuoyunda yorumlanan olaya ilişkin, “Toprak ailesi kim ya da kimlerden şüpheleniyor!” şeklindeki soruların cevapları merakla bekleniyor! Öte yandan aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın da kardeşi olan Hasan Toprak ve ailesinin olaya ilişkin bir açıklama yapmaması da dikkat çeken konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar ise “Bu aile aldıkları avantajlı imarlarla çok ciddi kazançlar sağladı, bu kazançlar bazı yapıların ilgisini çekmiş olabilir. Dolayısıyla bu pastaya ortak olmak isteyenler bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabilir.” diyor. Tüm bu soruların cevapları karşısında Toprakların açıklama yapması bekleniyor’’ ifadelerine yer verdi.

 

HALK TV GÜNDEME GETİRMİŞTİ!

Beyaz eşya dükkanı kurşunlanan Toprak’ı Halk TV’nin ‘Çorlu'da Altına Dönüştüren Dokunuşun Arkasındaki İmza Kimin? haberiyle öğrendik. Halk TV’nin durup dururken CHP’li bir belediye aleyhinde, üstelik de 5 yıl önce yapılmış bayat haberi yapması düşündürücü bulunmuştu. Çorlu’da yıllardır gazetecilik yapan Ercan Kılıçlı, Youtube kanalında gündeme getirdi. Kılıçlı, Cafer Mahiroğlu’nun durup dururken Hasan Toprak’ı gündeme getirilmesinin ‘Tamamen duygusal’ olduğunu söyledi. İşte Kılıçlı’nın o iddiaları: ‘’ Çorlu’da kimsenin avukatı değilim. Erdoğan Toprak’ı tanımam, Hasan Toprak’ı da meclisten meclise tanırım. Halk TV gibi bir televizyonda bir haber, benim  de içini bildiğim konu olunca buna sessiz kalamazdım. Bu kanalların güvenirliği her geçen gün kaybolup gidiyor. İşin içerisinde benzinlik hikayesi var. Şehitlik karşısında bir benzinliği Halk TV patronunun ortak olduğu bir şirket orayı satın aldı. Çorlu Belediyesi’nde bir ara konuşuldu. Burayı yıkıp iş merkezi yapmak istiyorlar. Yanındakilerle beraber aynı haklarla. Burada sıkıntılar var. ‘Benzinliği buradan kaldıralım başka yere alalım’ teklifleri de geldi.  Dediğim gibi bunlar iddia..

 

MAHİROĞLU ÇORLU’DA PAZARLIK MI YAPTI?

Bölgede yüksek katlı yapıların çoğalmasıyla birlikte benzinliğin olduğu arsanın imar planlarını değiştirmek için hem Çorlu Belediyesi’ne hem de Erdoğan Toprak’a gözdağı vermek için bu haberin yıllar sonra yeniden ısıtılıp gündeme getirildiği  konuşuldu. Devrim Gazetesi Haber Müdürü Onur Şeker’in Mahiroğlu iddiaları da bir hayli ilginç. MedyaRadar’a konuşan Şeker, ‘’Halk TV patronu burada bir Çorlulu vatandaştan benzinlik satın aldı. Satın alınan benzinlik merkezi bir yerde. Dolayısıyla etrafında 13 katlı konutlar var. Duyduklarımıza göre Cafer Mahiroğlu, aakaryakıt istasyonunun statüsünü değiştirmek istiyor. Benzinliğin hemen arkasında 13 katlı bina var. Mevcut Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’u istemiyor.  Kendi avukatını aday yaptırmak için girişimlerde bulunsa da başarılı olamadı. Bu haber onun için yapıldı. Ancak haberden sonra Çorlu’da bir görüşmenin gerçekleştiğini duyduk. Bu buluşmada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de varmış. Çorlu’da konuşuluyor. Bizim tahminimiz kısa süreli sulh yapıldığı. Benzinliğin imar planı değişir mi bunu he birlikte göreceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 

HASAN TOPRAK’I ARADIK!

MedyaRadar, hem kurşunlama olayı hem de Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu’nun yıllar sonra kendisiyle ilgili olumsuz haber yapma nedenlerini sormak için Hasan Toprak’ı aradı. Aramamıza yanıt vermeyen Toprak, WhatsApp üzerinden atılan mesaja da herhangi bir dönüş yapmadı. Mahiroğlu’nun akaryakıt istasyonunun imar planlarını değiştirmesi durumunda elde edeceği rant ise milyarı bulacağı tahmin ediliyor. bulacak. Benzin istasyonuna 50 metre mesafede olan Silver Life isimli projede 50 metrekare büyüklüğündeki  bir dairenin satış fiyatı 2 milyon 500 bin lira civarında.