Gündem
12 Oca 2011 19:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

TRT'DE ZİNCİRLEME USULSÜZLÜK İDDİASI!

TRT 18 Ekim 2010'da 15 müfettiş yardımcısı almak için sınavda usulsüzlük yapıldığı iddia edildi..

TRT 18 Ekim 2010’da 15 müfettiş yardımcısı almak için sınav açtı. Sınavın yazılı bölümü 11 Aralık 2010’da, sözlü bölümü ise 6-7-8-9 Ocak 2011’de yapıldı. 11 başmüfettişin görev yaptığı TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca oluşturulan sınav komisyonunda uzun yıllardır TRT’de çalışan başmüfettişlere görev verilmezken, iki ay önce Türk Telekom’dan kuruma transfer edilen müfettiş Muhsin Alkan’a görev verildi.

Yönetmeliğe aykırı

Alkan’ın TRT’ye müfettiş olarak alınmasının da TRT Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nin, “Açılan giriş sınavını kazanarak müfettiş yardımcısı olarak göreve başladıktan sonra, üç yıllık müfettiş yardımcılığı staj dönemini tamamlayan ve yeterlik sınavını kazananlar müfettiş olarak atanırlar. Teftiş Kurulu’na bunun dışında bir yolla müfettiş veya müfettiş yardımcısı alınamaz” hükmüne aykırı olduğu belirtildi. Müfettiş Yardımcısı alımı ile ilgili olarak yapılan mülakat sınavına TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in de komisyon başkanı olarak katıldığı ortaya çıktı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, iki konuyu gündeme getirdi.

Fırat KOZOK / CUMHURİYET

ETİKETLER
#TRT #fırat kozok