Televizyon
30 Oca 2014 09:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

TRT'de 'cinsiyetçilik' iddiası! Arınç ne cevap verdi?

Başbakan Yardımcısı, televizyon programındaki konukların seçimi konusunda cinsiyetçilik yapıldığı iddialarına yanıt verdi.

HDP Milletvekili Levent Tüzel, TRT Anadolu’da TRT-Diyanet logosuyla yayınlanan ‘Yeni Güne Merhaba’ programı ile soru önergesi vererek cinsiyet ayrımcılığı yapıldığını iddia etti: “TMMOB Gıda Mühendisleri Odası’ndan 21 Kasım 2013’teki program, gıdalardaki etiket kodları konusunda görüş bildirmek üzere, özellikle ‘bay mühendis’ talebinde bulunulmuştur.”

AYRIMCILIK MI

“Kanalın özellikle erkek mühendis talebinde bulunması, meslek odası ve kadın örgütlerinin haklı tepkilerine neden olmuştur. Israrla bu talepte bulunulmasını, kadına karşı ayrımcı bir yaklaşım olarak değerlendiriyor musunuz? ”

ARINÇ: SIRAYLA BİR KADIN, BİR ERKEK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önergeye ilginç bir yanıt verdi: “Programda sağlık, mühendislik, günlük yaşam (itfaiye, kombi, ambulans hizmetleri, beyaz eşya, kuru temizleme vs.) gibi konularda ağırlıklı olarak erkek konuklara; psikoloji, çocuk, yemek, evlilik gibi alanlarda ise kadın konuklara yer verilmektedir. Ekran görselliği ve renkliliği oluşturulması amacıyla, konusu ve konseptine uygun olarak davet edilen konuklar bir bölümde kadın ise diğer bölümde erkek olmasına dikkat edilmektedir.”