Gündem
22 Kas 2010 21:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:49

TRT ŞEŞ'TEN ÇİFT DİLLİ MAÇ YAYINI!

Alt yapı çalışmaları tamamlanan kanalda, artık canlı maç yayınları aynı anda hem Kürtçe hem de Türkçe olarak izlenebilecek.

Öncelikle Bank Asya 1. Lig maçlarının canlı yayınlarında uygulamaya konulan yenilikle birlikte, artık isteyen futbolseverler, aynı karşılaşmayı TRT 6 ekranlarından hem Kürtçe hem de Türkçe izleyebilecek. TRT 6’da, şu ana kadar Bank Asya 1. Liginde Denizlispor-Diyarbakırspor, Adanaspor-Orduspor, Ziraat Türkiye Kupasında da Galatasaray-Denizlispor maçları çift dil seçeneği ile yayınlandı.
 
Bu teknik yenilik karşısında TRT 6 seyircilerinin herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için yapmaları gereken sadece kumandalarının dil seçeneğine basıp ilgili seçeneği seçmeleri. Çift dil seçeneği uygulaması TRT 6’nın Türksat- Digitürk ve D-Smart üzerindeki yayınlarında başladı. Digitürk üzerinden yayınları alan izleyiciler, kumandalarının dil seçeneğine basarak (ORJ) orijinal seçeneğini seçmeleri yeterli olacak. Bu durumla ilgili olarak son bir haftadır TRT 6 yayınlarında sürekli Türkçe ve Kürtçe alt yazılar verilerek, izleyicilerin herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için uyarıldı. Yine de sıkıntı yaşayan TRT 6 izleyicilerinin 0312 463 27 10 nolu telefonu arayarak teknik destek alabilecekleri belirtildi.

 

 

ETİKETLER
#maç #trt şeş