Gündem
10 Kas 2011 10:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SEÇİLİRSE NELERİ YAPACAK?

TRT Genel Müdürlüğüne adaylığını koyan Haber-Sen Ankara Şube Başkanı Osman Köse, 10 maddelik bir taahhüt listesi yayınladı.

İşte o açıklama: 

TRT GENEL MÜDÜRÜ SEÇİLMEM HALİNDE AŞAĞIDAKİ 10 MADDEYİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRECEĞİMİ TAAHHÜT EDİYORUM.
27 Kasım 2011 tarihinde TRT Genel Müdürü adaylığı için başvurumu yaptım ve niçin aday olduğumu bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdum. Basın açıklamamda diğer adaylara da niçin aday olduklarını açıklamaları çağrısında bulundum. Bugüne kadar hiçbir adaydan ses çıkmadı.
TRT gibi bir kuruma genel müdür adayı olmak sıradan bir olay değildir. Bu nedenle seçim sonuçlanıncaya kadar niçin aday olduğumu ve seçilmem halinde neler yapacağımı açıklamaya devam edeceğim. Açıklamaları  http://koseosman.blogspot.com/ adresinde yayınlayacağım.
TRT Genel Müdürü seçilirsem;
1)    Göreve başladığım gün mal varlığımı TRT’nin internet sitesinde açıklayacağım ve bunu görevde kaldığım her yıl tekrarlayacağım.
2)     TRT Genel Müdürü olarak almam gereken ücretin dışında başka hiçbir kurumdan maaş ve benzeri isimler altında para almayacağım.
3)    TRT Genel Müdürü olmam nedeniyle yasal zorunluluklar dışında hiçbir kurumda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmayacağım.
4)     TRT’de hiçbir akrabam çalışmamaktadır, ben görevde kaldığım sürece hiçbir akrabam ya da hemşerim TRT’de işe alınmayacaktır.
5)    TRT’ye personel alımı ile ilgili tüm süreçler, ilk duyurudan sınav sonuçlarına ve atamalara kadar, her aşaması kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde yapılacaktır.
6)     Göreve başlamamdan sonra ilk altı ay içinde kamu hizmeti anlayışıyla yayın yapan özerk, demokratik ve katılımcı bir TRT için yasa taslağı hazırlanacak ve hukûmete sunulacaktır.
7)    Bu taslakta, TRT yönetim kurulunun yapısı değiştirilerek toplumun örgütlü kesimlerinin (işçi ve memur sendikalarının, meslek odaları ve birliklerinin, akademisyenlerin ve TRT emekçilerinin) temsilcilerinin yeraldığı bir yönetim kurulu oluşturulacaktır.
8)     TRT yasasındaki DANIŞMA KURULU birilerine paye ve para verme yeri olmaktan çıkarılarak gerçek işlevine kavuşturulacaktır. Toplumun örgütlü kesimlerinin temsilcilerinin yer alacağı Danışma Kurulu her yıl düzenli olarak toplanacaktır.
9)     Halkın TRT’ye yayın bedeli olarak verdiği paranın oluk oluk dışarıya akıtılmasına son verilecek, öncelikle TRT çalışanlarının önerileri işleme konulacak, iç yapımlara ağırlık verilecektir.
10)   TRT yerleşkesinin orijinal projesinde yer alan ancak yapılmayan radyo ve televizyon stüdyoları tamamlanacak, stüdyo kirası olarak milyonlarca liranın gereksiz yere harcanmasına son verilecektir.