Gündem
11 Kas 2010 14:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

TRT GAZETECİ KATİLİ MEHMET ALİ AĞCA'YA PARA ÖDEDİ Mİ?

TRT Haber, Gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'ya ne kadar para ödedi?

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, gazeteci Abdi İpekçi’nin katili ve Papa suikastinin tetikçisi Mehmet Ali Ağca’ya TRT’ye çıkması nedeniyle bir ödeme yapılıp yapılmadığını sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ekici, Arınç’a şu soruları sordu:
"TRT’de yayımlanan Kozmik Oda programına çıkan söz konusu kişiye ne kadar ödeme yapılmıştır?
Kendisini Mesih ilan edecek kadar akıl ve ruh sağlığı bozulmuş birinin söylediklerine TRT’nin itibar etmesi, işlediği cinayetleri anlatmasına olanak verilmesi doğru mudur?

Ülkemizin önemli bir aydın ve gazetecisinin katili olan bu figürün devlet televizyonu TRT’ye çıkarılmasının, gençlerimize ve çocuklarımıza kötü örnek olacağı şeklindeki kaygıları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Diğer tüm kanallar bu şahsı televizyon programlarına çıkarmamak için azami özen gösterirken TRT’nin bu özeni göstermemesi devlet ciddiyeti ile bağdaşır mı?
Gelirinin büyük bir kısmı halktan toplanan vergilerden oluşan TRT’nin, halkın parasını güvenilirliği olmayan, toplumda kabul görmeyen kişilere harcaması veya söyledikleri saçmalıklar yüzünden kaybedilen tazminat davalarına yatırması doğru mudur?"