Televizyon
13 Kas 2010 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

TRT ALİ TEZEL RÖPORTAJINI NEDEN YAPMADI?

TRT'nin, sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ile röportaj yapmaktan vazgeçmesine TRT'den ilginç bir yanıt geldi.

Referandum sürecinde TRT'nin, sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ile röportaj yapmaktan vazgeçmesine TRT'den ilginç bir yanıt geldi.

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ali Tezel'in "evet" ya da "hayır" çağrısı anlamına gelecek siyasi yorumlara girmeden kendisinden talep edilen teknik bilgileri vermeyi kabul etmediği için kendisiyle çekim yapılmadığı bildirildi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sorduğu soru önergesine yanıt TRT Genel Müdürlüğü'nden geldi. TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ali Tezel ile yapılacak röportajdan vazgeçilmesinin nedeni şöyle anlatıldı:

"Söz konusu olayda, Referandum 2010 Özel Kuşak Yayını için kamerasız olarak ön görüşme yapılan sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel "evet" ya da "hayır" çağrısı anlamına gelecek siyasi yorumlara girmeden kendisinden talep edilen teknik bilgileri vermeyi kabul etmemiştir."

"TARAFSIZ KALDIK"

Açıklamada; TRT'nin, Anayasa değişikliğine ilişkin halkoylaması öncesinde parti lider ve temsilcilerinin açıklamaları dışında, sonucu etkileyebilecek siyasi yorum içeren her türlü haber ve programdan titizlikle kaçındığı belirtilerek, dengeli ve tarafsız bir yayın politikası izlendiği bildirildi.

ETİKETLER
#TRT #ali tezel