Gündem
04 Mayıs 2023 14:11 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2023 14:15

Tıp literatürüne giren doktoru hasta yakınları dövdü!

Yaptığı bir ameliyatla dünya tıp litaretürüne giren Prof. Dr. Murat Biçer, 1 yıl önce yaşamını yitiren bir hastasının yakınları tarafından darp edildi.

2020'de yaptığı bir aort damarı ameliyatıyla literatüre giren Prof. Dr. Murat Biçer, bir yıl önce ölen bir hastasının yakınları tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar serbest bırakıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, iddiaya göre, yaklaşık 1 yıl önce tedavi ettiği bir hastasının yoğun bakımdayken hayatını kaybetmesinin ardından hasta yakınları tarafından tehdit almaya başladı.

Prof. Dr. Biçer, önceki gün hastaneden çıkıp Görükle Mahallesi’ndeki evine giderken, kendisini tehdit eden hasta yakınları tarafından silah kabzasıyla darp edildi. Yaralanan Biçer bir günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Olay yerinden kaçan ve kardeş olan iki şüpheli daha sonra gözaltına alındı. 

SAVCILIK SERBEST BIRAKILMALARINA İTİRAZ ETTİ
K.S. (38) ile E.S. (40) kardeşler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan saldırıyla ilgili soruşturma başlatan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Güvenlik kamerası görüntülerine göre saldırı 2 Mayıs’ta saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Görüntülerde Prof. Dr. Murat Biçer’in bir kişi ile tartıştığı ve aralarında arbede çıktığı görüldü. O sırada çevredeki bir kafeden koşarak çıkan diğer şüpheli, belinden çıkardığı tabancasını önce Biçer’e doğrulttu. Taraflar arasında çıkan arbedede, Prof. Dr. Murat Biçer, tabancanın kabzasıyla darbedildi. Çevredekilerin araya girmesiyle, saldırganların elinden kurtulan Biçer, bir kafeye sığındı. 

DÜNYA TIP LİTERATÜRÜNE GİREN AMELİYAT
Prof. Dr. Murat Biçer, 2020 yılında genişliği normal seviyenin 5 katına ulaşan aort damarına yaptığı, asendan aort anevrizması ameliyatı ile dünya tıp literatürüne girmişti. Prof. Dr. Biçer’in, yaptığı ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan ameliyat ‘Brazilian Journal of Cardiovascular Surgery’ dergisinde yer almıştı.