Gündem
19 Ağu 2013 18:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

TIME DERGİSİ MUHABİRİNDEN DEHŞET VEREN ÖNERİ; UÇAKLA SALDIRALIM!

WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange için 'saldırı önerisinde' bulunan Time dergisi muhabiri büyük tepki gördü.

Ekvator elçiliğinin giriş katında küçük bir odada günlerini geçiren WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange için 'saldırı önerisinde' bulunan Time dergisi muhabiri büyük tepki gördü.

Geçen yıl 19 Haziran'dan bu yana Londra'daki Ekvator Büyükelçiliği’nde kalan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange için Tweet atarak insansız uçakla saldırı öneren Time Dergisi muhabiri Michael Grunwald, hakkında yazılanlar sonrası aptallık yaptığını söyleyerek özür diledi.
 
İngiliz polisinin tutuklayıp ABD’ye sınır dışı etme çabalarına rağmen Kolombiya Elçiliği’nin diplomatik dokunulmazlığından yararlanan Julian Assange siyasal sığınma hakkı aldığı Ekvator elçiliğine sığınmıştı.
 
"SALDIRIYI SAVUNMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

"Saldırıyı savunmak için sabırsızlanıyorum" Michael Grunwald, ABD alamadığı Julian Assange için Twitter hesabında “Julian Assange’ı dışarı çıkartan bir insansız uçak saldırısının savunmasını yapmak için sabırsızlanıyorum” diye yazdı. WikiLeaks bu Tweet'i fark etti ve Time muhabirinin istifasını istedi. Sadece WikiLeaks de değil, olaya ufak da olsa ilgi duyan herkes Grunwald'i sert sözlerle eleştirdi. Julian Assange'ı sevmediklerini söyleyenler dahi 'böylesi bir cinayet çağrısı için cani olmak gerektiğini' yazdılar.