Gündem
08 Nis 2014 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

TGS: İşten atılan Dünya çalışanlarının yanındayız

Türkiye Gazeteciler Sendikası Dünya Gazetesi'nde 50 kişinin işten çıkarılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

“Türkiye Gazeteciler Sendikası, Dünya Gazetesinde 50 çalışanın işten çıkartılması üzerine bir açıklama yaptı. İşte Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan o açıklama... Dünya Gazetesinde esnek çalışmayı kabul etmeyen 50 gazetecinin işine son verildi. Bir süredir çalışanlarının ücretlerini düşürmeye ve esnek çalışma modelini kabul ettirmeye çalışan Dünya Grubu yöneticileri, aralarında üyelerimizin de bulunduğu 40 gazeteciyi bireysel iş sözleşmesine imza atmadıkları; 10 gazeteciyi de finansal sıkışıklık olduğu  bahanesiyle işten attı. Geçtiğimiz ay performansları nedeniyle ikramiye verdiği gazetecileri önce tazminatsız olarak işten attığını duyuran Dünya Grubu yöneticileri, bugünse "Tazminatlarınızı ödeyelim ama kendiniz istifa edin" teklifinde bulundu.
İki aydır gazetecilerin ücretlerini de ödenmeyen Dünya Grubu, meslektaşlarımızın alacakları konusunda da bir ödeme planı çıkartmadı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak Dünya Grubu yöneticilerine çağrımızdır: İşten atmalara bir an önce son vererek meslektaşlarımızı derhal işe geri alın, ücret alacaklarını ödeyin.
Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak başta işten atılan gazeteciler olmak üzere Dünya Gazetesi çalışanlarının yanında olduğumuzu ilan eder maddi, manevi, hukuksal destek vereceğimizi kamuoyuna duyururuz.
TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI İSTANBUL ŞUBESİ”