Gündem
19 Eki 2013 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

TGC'DEN HASAN YILMAER İÇİN TAZİYE MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Hasan Yılmaer içinbir başsağlığı mesajı yayınladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Hasan Yılmaer’in ölümünün ardından yayınladığı mesajda “Kaybı meslektaşlarımız arasında büyük üzüntü yaratan değerli üyemiz Hasan Yılmaer’i sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Hasan Yılmaer’in özgeçmişi
Hasan Yılmaer 1929 yılında doğdu. Hukuk Fakültesi mezunu olan Hasan Yılmaer mesleğe 1945 yılında Tasvir’de başladı. Hasan Yılmaer, Son Saat, Milliyet, Yeni İstanbul, THA ve Güneş’te çalıştı. Hürriyet Haber Ajansı’nın Genel Müdürlüğü’nü ve Hürriyet’in Genel Yayın Danışmanlığını yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Dünyada Basın Sendikaları ve Toplu Sözleşme adlı kitabı yayınlandı. Son olarak Dünya Gazetesi yayın danışmanlığı görevini üstlenen Hasan Yılmaer evli ve iki çocuk sahibiydi.

Hasan Yılmaer için 21 Ekim Pazartesi günü Dünya Gazetesi önünde saat 10.30’da bir tören düzenlenecek. Hasan Yılmaer, Levent Camisi’nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Marmaris’te toprağa verilecek.