Gündem
26 Nis 2013 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

TGC'DE SEÇİM VAR! HANGİ LİSTELER YARIŞIYOR?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 44. Olağan Genel Kurulu'nda hararetli saatler yaşanıyor.

Liste savaşlarına dönen kurulda, uzun süredir ilk defa beş liste ve dördün üzerinde bağımsız aday yarışıyor.

Türkiye’nin en eski ve en etkili gazetecilik örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), son 15 yılın en hararetli seçimine ev sahipliği yapıyor. Uzun yıllardır TGC başkanlığı yapan Orhan Erinç, aday olmayacağını daha önce yakın çalışma arkadaşlarına açıklamıştı. Şimdiki yönetimde Başkan Vekili olarak görev yapan Turgay Olcayto ise uzun süredir kendi listesini hazırlamak için kulis çalışmalarını sürdürüyordu. Nitekim, dün başlayan kogrede listesini sunan ilk isimlerden biri Olcayto oldu. Turgay Olcayto, listesine Orhan Erinç’in yönetiminden tam 7 kişiye yer verirken, 4 yeni isim de listede kendine yer buldu.

TGC’nin Cağaloğlu’ndaki merkez binasında yapılan kogrenin ilk gününde raporlar görüşüldü, yönetim ve denetim kurulları oy birliğiyle ibra edildi. Kongre sürerken Divan Kurulu’na sunulan yeni bir listeyse, Genel Kurul’a katılanlar arasında ciddi tartışmalara yol açtı. Orhan Erinç’in eski eşi Fatma Karaali’nin de liste hazırladığı ve listesinde ağır toplara yer verdiği öğrenildi.

Uğur Dündar, Erinç’in eski eşinin listesinde

Yazılı ve görsel medyanın önemli isimlerinin yer aldığı listede Uğur Dündar, Yalçın Bayer, İdris Akyüz gibi marka kalemler yer alıyor. Aynı listede, Ergin Konuksever gibi Turgay Olcayto’nun açıkladığı listede bulunan bazı gazetecilerin de olmasıysa dikkat çekti. Genel Kurul kulislerinde en çok konuşulan konuysa kuşkusuz Orhan Erinç’in eski eşi Fatma Karaali ile çiftin kızı Esra Erinç’in aynı listede birlikte yer alması oldu. Karaali’nin sadece üç gün içinde böyle önemli isimleri bir araya toplaması takdirle karşılandı.

Öte yandan bir süre önce Genel Kurul’a liste sunacağını deklare eden Artı 1 TV Haber Müdürü Sedat Bakıcı’nın yönetimindeki Emeğe Saygı Grubu’nda yer alacak isimler de akşam saatlerinde belli oldu. Listede Mustafa Bakacak, Murat Ağca ve Alper Turgut gibi genç ve başarılı isimlerin yanı sıra Aydın Engin, Füsun Özbilgen ve Ali Eyüboğlu gibi deneyimli isimler de yer buldu.

Emeğe Saygı Grubu iddialı

Emeğe Saygı Grubu, özellikle internet üzerinden seçim çalışmalarını örgütlemeyi tercih etti. Grup, bugünkü oylamada emeğin yüceliğini savunan ve gazetecilerin özlük haklarının yanı sıra çok sesli demokratik ortam özlemi içindeki TGC üyelerinin kendilerine sahip çıkacağına inanıyor.

TGC Genel Kurulu’na listesini sunan bir diğer isimse Seraceddin Zıddıoğlu oldu. TGC seçimlerine düzenli olarak katılanların yakından tanıdığı Zıddıoğlu, şans tanınmasa da cemiyet seçimlerine renk kattığı için çok ilgi görüyor. Son 15 yılın en çok ilgi gören kurultayında hangi ismin galip çıkacağıysa bu akşam saatlerinde belli olacak. TGC üyeleri, bu sabah saat 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar oylarını kullanabilecek.