Gündem
06 Kas 2016 12:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Tetikçi 4 kez ifade değiştirdi! Turkuaz CEO'su suikasti FETÖ kumpası mı?

Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge’nin yaralandığı, şirket Ceo'su Hayri Ersoy’un da öldüğü suikastla ile ilgili açılan davada olayın FETÖ'nün bir kumpası olduğu ortaya çıktı.

İşadamı Zeki Pilge suikastıyla ilgili davada yeni bir gelişme ortaya çıktı. FETÖ/ PDY kumpası olduğu anlaşılan davada; tetikçi Ali Başaran 4. kez ifade değiştirdi. Başaran suikastı, 'Kazak Vali' olarak bildiği bir kişiyle yaptığı 1.5 milyon dolarlık anlaşma üzerine gerçekleştirdiğini belirtti.

Ümraniye'de 2009'da yaşanan suikastta, Kazakistan Türk İşadamları Derneği Başkanı ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge yaralandı. Şirketin CEO'su Hayri Ersoy ise öldü.

FETÖ KUMPASI ÇIKTI

Sabah'tan Gülcan Demirci'nin haberine göre başka bir suçtan tutuklu olan Başaran, suikastı üstlendi. Suikastla ilgili dava da Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açıldı. Tetikçi Başaran'la birlikte 7 şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Yargılama sürerken tek delil olarak kabul edilen TİB'den alınan HTS kayıtlarında 621 kez oynandığı iki ayrı bilirkişi tarafından tespit edildi.

Suikastin FETÖ'nün bir kumpası olduğu ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten ve olayın seyrini değiştiren savcılar Ali Güngör ve Akif Özgün, FETÖ'den tutuklandı.

Soruşturma safhasında yer alan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Organize İşler Müdürü Nazmi Ardıç ile yardımcısı Ahmet Kalender de tutuklandı. Yine bu tuklamalara dayanak teşkil eden ilk HTS kayıtlarını hazırlayan TİB Başkanı Osman Nihat Şen ve ekibi de FETÖ'den tutuklandı.

Tetikçi Başaran, 4. kez değiştirdiği ve el yazısıyla oluşturduğu 4 sayfalık son ifadesini, mahkemeye verdi.

Başaran ifadesinde, "Suikastı 'Kazak Vali' olarak bildiğim bir kişiden 750 bin dolarını peşin alarak, geri kalan 750 bin doları da suikast sonrası alma karşılığında gerçekleştirdim. Asıl hedef olan Pilge, suikasttan yaralı kurtulunca geri kalan 750 bin doları alamadım. Paramı alabilmek için hem Müjdat G.'yi hem de belediyeciyi suçladım. Ancak param gelmedi. Doğruları yazmaya karar verdim" dedi.